Kembridžo kunigaikštis Viljamas anksčiau dirbo „East Anglia Air Ambulance“ sraigtasparnio pilotu. 2017 m. jis atsisakė šios pozicijos, kad galėtų visą laiką skirti savo kaip karališkosios šeimos nario pareigoms.

Trečiadienį princas Viljamas, kuris yra „London Air Ambulance“ mecenatas, skrido vienu iš organizacijos sraigtasparnių į Karališkąją Londono ligoninę su vyresniuoju pilotu Neilu Jeffersu. Jis stebėjo pratybas, kuriose darbuotojai demonstravo, kaip reaguotų kilus nenumatytai situacijai, ir pasikalbėjo su žmonėmis, kuriems greitosios pagalbos sraigtasparnis padėjo išgelbėti gyvybę.

Labdaros organizacijoje, kurios veikla finansuojama iš surinktų ir paaukotų lėšų, dalyvauja gydytojai, pilotai, paramedikai ir kiti greitojo reagavimo specialistai visame Londone.

Jos internetiniame puslapyje nurodyta, kad 2017 m. itin aukštos kompetencijos traumatologai ir paramedikai išgelbėjo beveik 1800 pacientų, kurie nukentėjo eismo įvykių metu, per incidentus geležinkelių tinkle, per užpuolimus, susišaudymus arba nukritę.