Nors kyla problemų dėl ne visada buvusio nuoseklaus archyvinių duomenų saugojimo, Kemp Kriko gaisras veikiausiai yra pražūtingiausias per pastarąjį šimtmetį gamtinis gaisras Amerikoje nuo 1918 metų Klokėjaus gaisro Minesotoje, pražudžiusio apie 1 000 žmonių.

Kemp Kriko gaisras, kurstomas smarkių vėjų, kurių greitis siekė 100 km per valandą, yra didžiausias iš kelių gaisrų, privertusių ketvirtį milijono valstijos gyventojų palikti savo namus.

Kemp Kriko gaisras taip pat pirmauja pagal naikinimo mastą – ugnis supleškino apie 6 500 namų Paradaise ir iš esmės nušlavė šį miestelį nuo žemės paviršiaus.

Su liepsnomis kovoja daugiau kaip 5 100 ugniagesių, atvykusių net iš tokių valstijų kaip Vašingtonas ir Teksasas, o mobiliąją DNR tyrimų laboratoriją turinčios gelbėtojų ir antropologų komandos kruopščiai naršo apdegusius griuvėsius, mėgindami nustatyti aukų tapatybes, nors iš kai kurių žuvusiųjų tėra likusios kaulų nuolaužos.

Mažiausiai 44 žmonės žuvo ugnies apimtuose ruožuose šiaurinėje ir pietinėje Kalifornijos dalyse, kur tiršti dūmai uždengė dangų ir saulę.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad Kalifornijos valstiją ištiko didelio masto gaivalinė nelaimė ir nurodė skirti federalinį finansavimą valstijos, genčių teritorijų ir vietos lygmens pasekmių likvidavimo pastangoms nuo miškų gaisrų nukentėjusiose vietovėse, sakoma Baltųjų rūmų išplatintame pareiškime.

Tai reiškia, kad pagalbos sulauks tokie gaisro nusiaubti Kalifornijos rajonai, kaip Bjuto, Los Andželo ir Ventūros apygardos.