Skelbiama, kad Amerikos ir Pietų Korėjos kariniai manevrai, pavadinimu „Ssang Yong“, vyksta maždaug už 360 kilometrų nuo Seulo – Pohango uoste.

„Ssang Yong“ – jungtinės kas dvejus metus vykstančios JAV karinio jūrų laivyno ir Pietų Korėjos pajėgų pratybos. Kariniai mokymai prasidėjo praeitą antradienį, kovo 8 dieną, ir tęsis iki kovo 18 dienos.

Šios jungtinės karinės pratybos šį kartą vyksta vienu metu kaip ir kiti JAV ir Pietų Korėjos kariniai mokymai „Foal Eagle“, tačiau tarpusavyje šie manevrai nesusiję. „Foal Eagle“ taip pat vyksta Korėjos pusiasalyje.

Skaičiuojama, kad jose iš viso dalyvauja apie 17 tūkst. Amerikos karių ir daugiau nei 300 tūkst. Pietų Korėjos kariuomenės pareigūnų.

Šiais metais pirmą kartą prie Pietų Korėjos ir Amerikos pajėgų pratybose prisijungė ir Australijos kariuomenė bei Karališkosios Naujosios Zelandijos ginkluotosios pajėgos. Kaip teigia JAV laivyno atstovai, pagrindinis mokymų tikslas – gerinti bendradarbiavimo atliekant sudėtingas karines operacijas įgūdžius.

Skaičiuojama, kad pratybose „Ssang Yong“ dalyvauja apie 12 tūkst. 200 JAV ir Pietų Korėjos jūrų pėstintų, apie 5 tūkst. JAV karinio jūrų laivyno personalo bei 30 karo laivų, 200 vienetų karinės technikos ir apie 70 karo lėktuvų.