Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose imta dalintis Išlaužo bažnyčios Piemenėlių mišių vaizdo įrašu, kuriame parapijos klebonas Vilius Sikorskas reiškia paramą vienam iš kandidatų prezidento rinkimuose Ignui Vėgėlei.

„Trokštame, kad mūsų vadovo rinkimai būtų paremti mūsų visų atsakomybe, meile. Asmeniškai reiškiu didžiulę simpatiją advokatui Vėgėlei – tai yra mano malda. Kiekvienas palydėkite savo favoritą“, – mišių metu kalbėjo V. Sikorskas.

Tokie klebono pasisakymai sutikti nevienareikšmiškai – vaizdo įrašas „Facebook“ sulaukė ir kritikos, ir pagyrų.

„Kalėdų dienomis Vyriausioji rinkimų komisija gavo keleto piliečių užklausas su nuorodomis į Kūčių vakarą vykusių Piemenėlių mišių įrašą Išlaužo parapijos bažnyčioje su klausimais, ar galima rinkimų agitacija dvasinių apeigų metu, tad ši situacija komisijai jau yra žinoma“, – komentare Eltai nurodė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

„Rinkimų kodeksas nenumato draudimo skleisti rinkimų agitaciją maldos namuose. Tačiau politinės kampanijos dalyvius palaikantys dvasininkai prieš agituodami bažnyčioje turėtų įsivertinti, ar toks elgesys nesuerzins rinkėjų bei nesukels priešingos reakcijos“, – teigiama komentare. Komisija ketina aptarti susiklosčiusią situaciją ir ketvirtadienį vyksiančiame VRK posėdyje.