„Nebegaliu daugiau meluoti, turėjau prisipažinti, supraskite mane“, – šiandien ašaras lieja Čižiūnų kaimo gyventoja Bronė Mažuolienė, po beveik septynerių metų prokurorams pareiškusi, kad būtent ji, o ne jos dukra Janina Statkienė ir šios pusbrolis Česlovas Kuncevičius įvykdė baisų nusikaltimą.

Dėl Aukštadvario vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytojo Rimanto Stakausko nužudymo J. Statkienei ir Č. Kuncevičiui teismas yra skyręs po 12 metų laisvės atėmimo bausmes. Dėl baisaus nusikaltimo nuteisti giminaičiai už grotų buvo uždaryti praėjusių metų vasarį.

Tačiau ši daug dėmesio sulaukusi baudžiamoji byla vėl atsidūrė ant tyrėjų stalo – į juos kreipėsi nuteistosios J. Statkienės motina B. Mažuolienė, pareiškusi, kad būtent ji turėtų sėdėti pataisos namuose.

„Tai aš esu žudikė“, – pareigūnams nurodė senutė.

Ar prisiimdama kaltę dėl tyčinio nužudymo B. Mažuolienė nebando iš kalėjimo ištraukti savo dukros ir jos pusbrolio, ar iš tikrųjų įvykdė baisų nusikaltimą ir nušovė savo žentą? Viena gyvenanti pensininkė deda ranką prie širdies ir prašo ja patikėti – esą tiek metų baisią paslaptį slėpusi ji daugiau negali kentėti ir privalo pasakyti tiesą, kad ir kokia ji skaudi būtų.

Daugiau skaitykite DELFI: www.delfi.lt/a/69340686/