Į šį pranešimą sureagavo gausios Vilniaus policijos patrulių pajėgos. Pagal turimus nusikaltėlio požymius buvo organizuotas patrulių darbas - paieška „karštais pėdsakais“. Po 10 minučių nuo pranešimo apie nusikaltimą Kalvarijų gatvės apylinkėse buvo pastebėtas bėgantis jaunuolis, vizualiai atitinkantis nurodytus plėšiko požymius.

Patruliai sulaikę jaunuolį patikrino - pas jį buvo rastas peilis, du ką tik pagrobti mobiliojo ryšio telefonai ir pinigai. Kaip vėliau paaiškėjo, sulaikytasis Airingas Duplinas (gimęs 1991 m.) ankščiau jau teistas už vagystes ir plėšimus ir šiuo metu jam atliekamas ne vienas ikiteisminis tyrimas. Įtariamasis po nusikaltimo viename kiemų iškratė pagrobtą rankinę ir pasiėmė vertingus daiktus bei pinigus.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje dėl šio sunkaus nusikaltimo atliekamas ikiteisminis tyrimas. Kovo 8 d. Vilniaus apylinkės teismas leido įtariamąjį suimti maksimaliam suėmimo terminui – 3 mėnesiams. Iki teismo jis bus izoliuotas nuo visuomenės.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo padarė ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečius, nukentėjusius nuo šio įtariamojo ar turinčius kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 5) 271 6032 arba (8 5) 271 6022.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. numato, kad už plėšimą, padarytą panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.