Karštą saulėtą dieną dalyviai pėsčiomis arba važiuodami riedučiais ir motociklais lėtai judėjo trijų kilometrų maršrutu per paradą, prasidėjusį prie didelę istorinę reikšmę gėjų teisių judėjimui turinčio baro „Stonewall Inn“.

Šiemet maršrutas buvo pakeistas, ruošiantis kitąmet vyksiančiam vadinamųjų „Stonewall“ riaušių 50 metų sukakčiai. 1969 metais prie šio baro prasidėję gėjų klubo lankytojų ir policijos susirėmimai davė pradžią dabartiniam JAV judėjimui už gėjų teises.

Parado šūkis šiemet buvo „Nepaklusniai skirtingi“. Pasak organizatorių, ši žinutė yra reakcija į JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) veiksmus LGBTQ (lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų ir kitų seksualinių mažumų) bendruomenės atžvilgiu, sakė organizatoriai.

Antrus metus iš eilės nemažai žygiuotojų nešiojo plakatus ir ženklus, kuriais kritikuojama D. Trumpo politika, pasak kai kurių aktyvistų, nukreipta prieš gėjus.

Šiemet parado atmosfera buvo daug lengvesnė nei pernai, kai daugelis dalyvių su liūdesiu pagerbė 49 žmones, žuvusius per šaudynes viename Floridos gėjų klube.