Liudininkai praneša, kad po avarijos ginkluotas vairuotojas iššoko iš transporto priemonės, praneša „Fox News“. Vėliau paaiškėjo, kad ginklai, kuriuos rankose turėjo vairuotojas buvo netikri.

CNN duomenimis, užpuolikas nespėjo atidengti ugnies, jis buvo pašautas policijos pareigūno. Užpuolikas buvo sulaikytas ir nugabentas į ligoninę.

Kol kas nėra žinoma, kiek žmonių tiksliai nukentėjo per ataką. Liudininkai skelbia matę keletą žuvusių žmonių kūnų išpuolio vietoje. Naujienų agentūra AFP skelbia, kad žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 8. Iš pradžių skelbta apie 6 aukas.

Niujorko policijos departamentas praneša, kad šiuo metu yra sulaikytas vienas asmuo, susijęs su ataka. Kol kas nežinoma, ar jis veikė vienas. Iš mokyklinio autobuso buvo ištraukti 4 nukentėję žmonės, tačiau jų sužalojimai nebuvo sunkūs.

Niujorko policijos atstovai pranešė žiniasklaidai, kad ataką surengė 29-erių Sayfullo Saipovas iš Floridos valstijos. Jis policininko buvo pašautas į juosmenį. Po sulaikymo vyro pareikšti pareiškimai leidžia manyti, kad tai buvo teroro ataka.