Mokslininkai iš Olandijos dabar gali patvirtinti, kad tokio susidomėjimo ir smalsumo būta ne veltui: tuose puslapiuose paauglė nurašiusi kelis nugirstus juokelius apie seksą ir samprotauja lytinio švietimo temomis.

Anne Frank du savo dienoraščio puslapius sulipino ruda lipnia juosta, ir niekas labai ilgai nenumanė, ko paauglė ten prirašiusi.

Paslaptį absoliučiai per klaidą įminė Anne Frank namų muziejaus mokslininkai, 2016 metais atlikdami įprastinę jos dienoraščio būklės patikrą.

Ekspertai suprato, kad stipri šviesa leidžia įžiūrėti dalį teksto, o moderni programinė įranga padėjo jį be vargo iššifruoti.

Tai, ką pavyko perskaityti, nustebino net visko mačiusius – Anne Frank ne tik juokauja apie nuogą vyrą, aiškina menstruacijų ciklo subtilybes, bet ir aprašo techninius sueities aspektus.

Anne Frank šeima su dar keturiais žydų kilmės žmonėmis net dvejus metus Antrojoje pasaulinio karo metais slėpėsi ankštame slaptame priestate. Galiausiai, naciai juos surado.

Anne Frank vos penkiolikos mirė koncentracijos stovykloje, net nenumanydama, koks garsus vieną dieną taps jos dienoraštis.

Dienoraščio knyga raudonų ir baltų langelių viršeliu jai atiteko 1942 metais kaip tryliktojo gimtadienio dovana. Jos dienoraštis išverstas į 60 kalbų, visame pasaulyje jį perskaitė milijonai žmonių.