„Aš norėčiau geranoriškumo šioje srityje. Juk nei ministerija neigia, kad problema neegzistuoja, nei Vyriausybė, nei aš galėčiau pasakyti, kad problemos nėra, kodėl streikuoja. Ne. Problemos yra“, – penktadienį žurnalistams kalbėjo prezidentas.

„Savaime suprantama, kad mokytojai kelia daug klausimų ir tie klausimai yra susiję ne tik tai su finansiniais dalykais, atlyginimu, bet taip pat ir su krūviais, tikrai nemaža biurokratizmo doze, kurią jie patiria mokyklose. Gyvenimas jiems ne tik tai, kad nelengvėja, bet dar ir sunkėja“, – teigė šalies vadovas.

G. Nausėda dar kartą paragino Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM) nespręsti streiko klausimo teisinėmis priemonėmis.

„Reikia kalbėtis, bet, vargu bau, ar reikia pradėti nuo grasinimų arba mėginimų kažkaip spręsti šį streiko klausimą teisinėmis priemonėmis. Reikia geranoriškumo“, – kartojo G. Nausėda.

Šalies vadovas dar kartą pabrėžė, kad yra pasiruošęs būti mediatoriumi tarp valdančiųjų ir streiką planuojančių mokytojų, padėti parengti ilgalaikį problemų sprendimo planą.