Prancūzijos užsienio reikalų ministerija kategoriškai atsisakė komentuoti situaciją. Nuo komentarų susilaikė ir Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovė spaudai.

Laithas Alkhouri iš organizacijos „Flashpoint Global Partners“, kuri stebi teroristų veiklą socialinėje žiniasklaidoje, sako, kad šis filmukas „atitinka visus autentiško „Islamo valstybės“ turinio reikalavimus, esą jis išreiškia oficialią teroristų poziciją“.

Skelbiama, kad filmukas buvo paskelbtas oficialiame „Islamo valstybės“ „Telegram“ kanale. Jame rodomi kamufliažine apranga vilkintys teroristai dykumos fone. Esą vaizdo įrašas filmuotas prieš išpuolius Prancūzijos sostinėje.

Keli vaizdo įraše pasirodantys vyrai vykdo mirties bausmę įkaitams (kerta jiems galvą) – tai „Islamo valstybės“ dažnai naudojama bauginimo taktika.

Lapkričio 13-osios naktį Paryžiuje devyni teroristai, pasidaliję į tris grupes, surengė išpuolius stadione, keliose kavinėse ir koncertų salėje. Šiuo metu vis dar ieškoma į Belgiją pabėgusio su išpuoliais siejamo Salah Abdeslamo.

Vaizdo įraše taip pat pateikiamos ištraukos iš Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Davido Camerono pareiškime, kuriame jis išreiškia solidarumą su Prancūzijos žmonėmis dėl išpuolių Paryžiuje. Tada ekrane pasirodo užrašas: „Visi, prijaučiantys bedieviams, taps mūsų kardų taikiniais“.