Visų pirma, ar žinojote, jog jau metus galioja Kelių eismo taisyklių pakitimas, nurodantis, kad vairuotojas privalo pasirūpinti gyvūnų saugumu automobilyje? Tai reiškia, kad gyvūnai privalo būti vežami taip, kad netrukdytų vairuoti, nesusižalotų ir nesužeistų transporto priemonėje esančių dalyvių. Reglamentavimui pritaria ir veterinarijos gydytojas Jakovas Šengault.

“Įsivaizduokite, juk šuo gali būti ir didesnis. Staigia stabdant, esant inercijos jėgai, jis trenksis į jus. Gali kilti rimtų traumų ne tik šuniui, bet ir jums”, - perspėja veterinarijos gydytojas.

Taisyklingo gyvūno transportavimo automobilyje būdų yra visokių. Tai priklauso nuo augintinio dydžio. Mažesnius rekomenduojama patalpinti specialioje dėžėje, kurią taip pat būtina prisegti. Didesniems saugumą užtikrinti galima ir kitaip. Galima augintinį prisegti specialiu diržu, naudoti specialų lovį arba gabenti gyvūną bagažinėje.

Kalbant apie gyvūnų saugumą gatvėje ir kelyje, būtina pasirūpinti šviesą atspindinčiomis medžiagomis. Juk bene daugiausia mirtinų nelaimių nutinka gyvūnams išbėgus į gatvę ar kiemą tamsiuoju paros metu.