Konkurso dėl vietos Vilniaus Lukiškių aikštėje nelaimėjęs Arūno Sakalausko Vytis – „Laisvės kario“ skulptūra – gali iškilti Kaune.

„Ši idėja kauniečiams nėra naujiena ir su autoriais esame bendravę dar prieš jiems nueinant į Vilnių. Mes jau buvome apsitarę, kad Vytis stovės mieste, bet vietą parinks patys kauniečiai. Tačiau autoriai panoro dalyvauti konkurse Vilniuje ir, mūsų nuomone, žmonės pasirinko teisingai – ten nėra tinkama vieta Vyčiui“, - sako V. Matijošaitis.

Teigiama, kad Vyčio paminklas Vilniuje turėjo būti 2 metrų aukščio, tačiau planuojamas Kaune bus daugiau nei 3 kartus aukštesnis – sieks 7 metrus, tačiau V. Matijošaitis kol kas į detales nesileidžia.

Taip pat dar nenuspręsta, kur tiksliai bus statoma skulptūra.

„Gavau beprotiškai daug žinučių, telefono skambučių, kad Vytį priimtume į Kauną. Žmonės nurodo vietas, todėl noriu, kad vietos parinkimas būtų kauniečių, o ne mūsų sprendimas (…). Nenoriu pasakinėti kauniečiams, bet mano asmenine nuomone, Vyčiui geriausia vieta yra arčiau pilies. Tą patį siūlo ir kauniečiai“, - sako V. Matijošaitis.