Pusiaus oficialaus laikraščio „Legal Evening News“ tinklaraščio įraše nurodoma, kad 32 metų J. Chano sūnus – aktorius ir daininkas – bus teisiamas Rytinės apygardos teisme Pekine. Manoma, kad jo teismo procesą akylai seks Kinijos gyventojai.

Praėjusį mėnesį jam buvo pateikti oficialūs kaltinimai „priglaudus kitus asmenis, kad jie galėtų vartoti narkotikus“. Marihuanos pėdsakų buvo aptikta ir jo paties organizme, be to, policija jo namuose rado 100 g marihuanos.   
  
Jaycee Chanas yra tarp virtinės daugiausia antrinio sąrašo žvaigždių, kurias pernai Kinijos teisėsauga sulaikė dėl pažeidimų, susijusių su kvaišalais. Šie incidentai sulaukė didelio atgarsio tiek valstybinėje, tiek socialinėje žiniasklaidoje. Tarp sulaikytųjų yra kino ir televizijos žvaigždžių, kino režisierių ir vienas garsus scenarijų autorius.    

Šie asmenys buvo sulaikyti tuo metu, kai Kinijos Viešojo saugumo ministerija ėmėsi griežtų veiksmų kampanijos prieš kvaišalų vartojimą, lošimus ir prostituciją.  

Labai tikėtina, kad Jaycee Chanas bus pripažintas kaltu, nes Kinijos teismai, kontroliuojami valdančiosios Komunistų partijos, beveik visada patvirtina kaltinimus.   

Kinijoje už nusikaltimus, susijusius su narkotikais, numatomos griežtos bausmės. Sunkiais atvejais už juos net gali būti skiriama mirties bausmė ar įkalinimas iki gyvos galvos.