Prie istorinio Dresdeno operos teatro „Semperoper“ susirinkę PEGIDA arba „Europos patriotų prieš Vakarų islamizaciją“ šalininkai mojavo Vokietijos vėliavomis ir ragino šalies valdžią skubiai keisti poziciją imigrantų ir pabėgėlių klausimu.

Remiantis žiniasklaidos duomenimis, protesto akcijoje dalyvavo apie 5 tūkst. žmonių – šiek tiek mažiau nei prieš savaitę vykusioje tokioje akcijoje, kuri buvo didžiausia per kelis pastaruosius mėnesius. Žmonių pasipiktinimą paskatino valdžios sprendimas priimti šimtus tūkstančių imigrantų iš Artimųjų Rytų.

Šiais metais PEGIDA per plauką atsilaikė prieš skandalą, į kurį įsivėlė organizacijos lyderis. Buvo paskelbta nuotrauka, kuriai jis pozuoja kaip Adolfas Hitleris.

Nepaisant to, antrąjį kvėpavimą organizacija įgavo Vokietijos kanclerei Angelai Merkel priėmus sprendimą priimti itin gausią pabėgėlių bangą.

Skaičiuojama, kad šiais metais šis skaičius gali perkopti milijoną. Šalies vyriausybės vadovės teigimu, Vokietija ne tik puikiausiai susitvarkys su pabėgėlių antplūdžiu, bet ir iš to galiausiai turės apčiuopiamos naudos, nes šalies populiacija sparčiai sensta ir ima stigti darbo jėgos.

PEGIDA siekia, kad Vokietija skubiai priimtų sprendimą pabėgėliams atsukti nugarą.