Nacionalinės policijos vyriausiosios valdybos Kijeve viršininkas Andrijus Kryščenka pabrėžė, kad šiuo metu dar anksti kalbėti apie konkrečias versijas. Žurnalistų paklaustas, kokios dar nusikaltimo versijos tiriamos, A. Kryščenka nurodė: „Tiek asmeninis gyvenimas, tiek konfliktai, nesusiję su profesine veikla“.

Jis sakė, kad 41 metų A. Babčenka buvo nužudytas bute, tačiau jo žmona dėl savo psichologinės būklės kol kas negali duoti parodymų.

A. Kryščenka nurodė, kad į A. Babčenką buvo paleisti keli šūviai, jis mirė greitosios pagalbos automobilyje. Policijai apie įvykį pranešė žurnalisto žmona.

Rusų rašytojas, žurnalistas ir opozicionierius A. Babčenka buvo nužudytas antradienį savo namuose Kijeve. Jam buvo šauta į nugarą.

Įtariamasis yra 40-45 metų amžiaus, 175-180 cm ūgio, su žila barzda, vilkėjo džinsinę striukę ir džinsus, buvo užsidėjęs tamsiai mėlyną sportinę kepurę.

41-erių žuvusysis yra Rusijos pilietis, vieno televizijos kanalo laidų vedėjas.

1997-aisiais gimęs A. Babčenka – Rusijos rašytojas ir opozicijos žurnalistas, karo korespondentas, leidėjas. 2017-ųjų vasarį A. Babčenka pranešė, kad laikinai palieka Rusiją dėl jam ir jo šeimai kilusios grėsmės.

Po to jis gyveno Prahoje, vėliau – Izraelyje, nuo 2017-ųjų jis gyveno Kijeve.