Vilniaus apygardos teismas antradienį atvertė bene garsiausio Lietuvos Igorio baudžiamąją bylą – ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai 24 metų I. Molotkovui pateikė kaltinimus dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, šaunamojo ginklo pagrobimo ir grasinimo valstybės tarnautojui.

I. Molotkovo bylą teisėja Aiva Survilienė nutarė nagrinėti supaprastinta tvarka, nes jis pripažįsta kaltę. Taip kaltinamajam turėtų būti skirta trečdaliu mažesnė bausmė.

I. Molotkovo byla teisme sulaukė ypatingo dėmesio tik iš žiniasklaidos – kaltinamojo palaikyti neatvyko nei artimieji, nei draugai. Jam ypatingų apsaugos priemonių neskyrė ir konvojaus pareigūnai.

I. Molotkovo byla teisme buvo išnagrinėta greičiau nei per valandą – po kaltinamojo apklausos teisėja pagarsino byloje esančius dokumentus ir suteikė žodį valstybinį kaltinimą palaikančiai prokurorei.

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorė E. Ignatavičiūtė pažymėjo, kad I. Molotkovas sukėlė pavojų ne tik visuomenės saugumui, bet ir patrulių, iš kurių pagrobė ginklą, gyvybėms.

Skiriant bausmę prokurorė teismui siūlė atsižvelgti į tai, kad I. Molotkovas padarė tris nusikaltimus, anksčiau yra teistas 15 kartų, 126 kartus baustas administracine tvarka.

Jo atsakomybę lengvina tai, kad pripažino kaltę, padėjo išaiškinti nusikalstamas veikas, parodė, kur paslėpė ginklą ir antrankius. Sunkinančių aplinkybių, prokurorės teigimu, nenustatyta.

E. Ignatavičiūtė mano, kad I. Molotkovui turėtų būti skirta reali laisvės atėmimo bausmė – ji kaltinamąjį pasiūlė įkalinti septyneriems metams, bet dėl teisme atlikto sutrumpinto įrodymų tyrimo, anot jos, I. Molotkovui turėtų būti skirta 4 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.