„Visų pirma nereikia panikuoti, surasti bagažo skyrių, kreiptis į darbuotojus, kurie padės ir išklausys. Bus užregistruota byla ir perduota aviakompanijai. Keleivis bus informuojamas, kaip vyksta paieška, o kai tik jis atsiras, bus pristatytas į namus“, - sakė Vilniaus oro uostą aptarnaujančios bendrovės „Baltic Ground Services“ antžeminio aptarnavimo departamento vadovė Marija Fedotova.

Dauguma keleivių lagaminą apžiūri tik atvykę į namus ar viešbutį, kai teisiškai yra nebeįmanoma pateikti pretenzijų aviakompanijai, todėl rekomenduojama bagažo apžiūrą atlikti vos tik paėmus į rankas lagaminą. Taip patartina pažymėti savo lagaminą, taip jums bus lengviau atskirti savo bagažą ir jis per klaidą nepateks kitam žmogui.

Pagal vartotojų teisės aktus, jei jūsų bagažas buvo sugadintas ar dingo, maksimaliai atlygintina suma yra 1400 eurų, todėl patartina itin vertingus daiktus laikyti rankiniame bagaže arba apdrausti.

Beje, ilgapirščiai neliečia lagaminų, kurie apvynioti plėvele. Šią procedūrą jūs galite atlikti ne tik oro uoste tokias paslaugas teikiančiuose punktuose, bet ir patys savo namuose.