Antradienį Jungtinių Tautų (JT) paviešintoje ataskaitoje teigiama, kad kovotojų grupuotė, taip pat kontroliuojanti dideles teritorijas kaimyninėje Sirijoje, vykdo nusikaltimus, kurie kai kada gali prilygti karo nusikaltimams, nusikaltimams žmoniškumui ir galimam genocidui.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, Irake smurtas prieš civilius nesiliauja. Nuo 2014 m. sausio 1 d. iki 2015 m. spalio 31 d. šalyje žuvo beveik 19 tūkstančių žmonių. Pagal naujausią JT ataskaitą, per tą patį laikotarpį apie 3,2 mln. žmonių buvo priversti palikti gimtuosius namus. Anot JT, dėl tokios padėties kalta smurtą regione sėjanti "Islamo valstybė" (IS).

Smurtavimu prieš civilius taip pat įtariamos ir šalies kurdų pajėgos bei milicija. Ataskaita pagrįsta aukų ir liudininkų pateikta informacija.

„Islamo valstybė“ patvirtino, kad vienas iš „Islamo valstybės“ kovotojų žinomas kaip „džihadistas Johnas“ nukautas Sirijos teritorijoje bepiločio orlaivio atakos metu lapkričio 12 dieną.

Pasaulinė jo medžioklė pradėta po to, kai jis užfiksuotas belaisvių iš Vakarų nukirsdinimo vaizdo įrašuose. Kuveite gimęs britų kovotojas Mohammedas Emwazi tapo JAV surengtos atakos šalia Sirijos Rakos miesto taikiniu.