„Narkotikų platinimas yra šiandienos ir rytojaus tema – jau žinome nemažai atvejų, kai jauni žmonės išvežami dirbti į Airiją, tačiau čia yra priversti prekiauti narkotikais, – apie naują prekeivių žmonėmis pasipelnymo būdą trečiadienį DELFI TV konferencijoje prabilo socialinės programos „Parama prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms“ vadovė Kristina Mišinienė. – Iš tikrųjų jie į Airiją vyksta dirbti kokio nors jiems pasiūlyto darbo, bet vos tik atvyksta, iš karto jiems įteikiami pakeliai su narkotikais ir liepiama važiuoti prie mokyklų, į klubus. Jiems net nurodoma, kiek per dieną turi parduoti narkotinių medžiagų, kitaip grasinama, kad geruoju nesibaigs.“

Pasak K. Mišinienės, į tokių prekeivių žmonėmis pinkles dažniausiai pakliūna vos aštuoniolikos metų sulaukę ir apie savarankišką gyvenimą svetur svajojantys jaunuoliai. „Tie, kurie neturi jokios kvalifikacijos, nemoka jokios kalbos ir staiga atsiduria užsienio šalyje – labai reikiamoje vietoje, jiems duodami nurodymai, o kai yra sulaikomi policijos pareigūnų, pasakoja tarsi išmoktas istorijas ar pasakas ir niekada neišduoda juos į nusikaltimus įtraukusių asmenų, – sakė ji. – O tai rodo, kad nusikaltėliai yra pakankamai gerai organizuoti.

“Vis dėlto, K. Mišinienės teigimu, daugiausiai žmonių į prekeivių žmonėmis pakliūna Jungtinėje Karalystėje. „Ji išlieka numeris vienas“, – patikino nusikaltimų aukoms padedančios organizacijos vadovė, kuriaitaip pat tenka susidurti su daugybe moterų, išnaudojamų prostitucijai.