Tai – paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ idėja, kuria siekiama įgarsinti ypač žemiškas sunkiai sergančių vaikų svajones ir paraginti prisidėti prie galimybės toms svajonėms išsipildyti.

Eglė Mėlinauskienė ir Jolanta Šmidtienė

„Flamingų akytės užfiksuoja, kad žmogus yra priėjęs ir vaiko balsu papasakoja apie vaikų svajones“, – pasakoja idėjos bendraautorius, pasirūpinęs technine dalimi, Tomas Stasiukaitis. Anot pašnekovo, flamingai pasiruošę rugpjūčio lietui – visos jų dalys apsaugotos ir nuo vandens, ir nuo itin smalsių, dekoraciją norinčių paliesti turistų.

„Pasistengėm viską sudėti taip, kad elektronika nesimatytų plika akimi ir kad priėjus būtų netikėtumas“, – kalba T. Stasiukaitis. Meninę idėjos dalį sutiko išpildyti Kaune įspūdingais Kalėdinių eglučių dizainais pagarsėjusi Jolanta Šmidtienė.

Svajonę nešantys flamingai

„Mamų unijos“ vadovė Eglė Mėlinauskienė sako, kad flamingų projekto idėja – per Lietuvą nešti sunkiai onkologinėmis ligomis sergančių vaikų svajones:

„Idėja kilo šiuo ypatingu metu, kai dėl pandemijos mes netekome didžiosios dalies savo projektų, o mūsų vaikų svajonės iš tikrųjų yra labai realios ir susijusios su galimybėmis: galimybe pasveikti, galimybe užaugti, galimybe sportuoti, eiti į mokyklą ar darželį. To, ko jie šiandien negali turėti.“

Pasak E. Mėlinauskienės, pagrindinis tikslas – surinkti lėšas moderniam reabilitacijos centrui atidaryti „Mamų unijos“ šeimos namuose:

„Šie vaikai po sunkios ligos turi grįžti į gyvenimą ir tas sugrįžimo laikas – gana ilgas, reikalinga rimta, ilga, kompleksinė reabilitacija, kad vaikai pasveiktų iki galo.“ Labdaros ir paramos fondo vadovė sako, kad norintys gali prisidėti prie šio tikslo aukodami, o informaciją apie tai galima rasti stende prie flamingų ar tiesiog 5 Eur auką pervesti trumpuoju fondo numeriu 1344.

Algis Kriščiūnas, Jurgita Baltrukonytė, Eglė Mėlinauskienė, Palangos meras Šarūnas Vaitkus, Jolanta Šmidtienė, Tomas Stasiukaitis

Įspūdingi flamingai dar dvi savaites viešės Palangoje, vėliau aplankys Kauną ir Vilnių, o galiausiai nutūps „Mamų unijos“ kieme.