Punktualumu nepasižymintis V. Putinas privertė laukti ir JAV prezidentą. V. Putino lėktuvas nusileido 45 minutėmis vėliau, nei buvo suplanuota.

Abu valstybių vadovai, atvykę į Suomijos prezidentūrą, paspaudė vienas kitam rankas ir pozavo žurnalistams, dalyvaujant Suomijos lyderiui Sauli Niinisto. 14:10 D. Trumpas ir V. Putinas savo susitikimą pradėjo trumpai pabendravę su žurnalistais.

D. Trumpas leido pirmam kalbėti V. Putinui. Šis trumpai užsiminė, kad džiaugiasi susitikimu ir tikisi išspręsti svarbiausius klausimus.

D. Trumpas savo kalboje pasveikino V. Putiną su puikiu futbolo čempionato organizavimu, pavadino jį vienu geriausiu istorijoje ir teigė, kad pats žiūrėjo ne vieną mačą. D. Trumpas išreiškė viltį, kad jiems pavyks užmegzti „išskirtinę draugystę“.

Anot jo, laukia labai daug sričių, kurias reikės aptarti: prekybos, kariuomenės reikalai, balistinės raketos ir branduolinė energetika, taip pat Kinijos vaidmuo.

Lyderių susitikimas prasidėjo 55 min. vėliau nei planuota. Jų privatus pokalbis prasidėjo maždaug 14:15. Iš pradžių buvo planuota, kad susitikimas akis į akį truks pusantros valandos, po to prasidės tarpusavio pokalbis su padėjėjais, tačiau galiausiai užtruko daugiau nei dvi valandas.

Po ilgiau nei planuota trukusio privataus D. Trumpo ir V. Putino pokalbio ir po to sekusių pietų kartu su abiejų šalių delegacijomis abu vadovai surengė bendrą spaudos konferenciją.