„Atvirai sakant, aš esu nustebęs gavęs tokią žinią dėl generalinio prokuroro kreipimosi į Seimą dėl mano teisinės neliečiamybės atėmimo“, – į žurnalistus kreipėsi G. Steponavičius.

Jo teigimu, puikiai žinoma, kad prokuroras ir kiti tyrėjai atkakliai ilgus mėnesius ieškojo galimų korupcinių ryšių, bet jų neva nerado. Pasak G. Steponavičiaus, į Seimą kreipiamasi dėl jo galimo piktnaudžiavimo tarnyba nenustačius jokių korupcinių požymių.

„Galiu pasakyti, kad tai, kaip supranta prokurorai įgaliojimų mano kaip Seimo nario, politiko viršijimą, neatitinka mano pozicijos. Manau, kad kaip politikas nepadariau jokių veiksmų, kurie prasilenktų su įstatymais, Konstitucija, moralės ir etikos kodeksu“, – kad yra visiškai ramus, aiškino politikas.

Savo poziciją ir tiesą jis tikino norintis įrodyti teisminėse institucijose, o ne Seime. Politikas žadėjo kreiptis į Seimo pirmininką, kad kuo greičiau būtų atliktos būtinos procedūros dėl jo neliečiamybės naikinimo.

„Pakelta galva įrodysiu, kad tai, apie ką kalbama, per vienas ar kitas organizacijas neva finansuota partija, kad viešosios įstaigos, kurios veikia politikų ar susijusios su partija, nevykdė jokios neteisėtos veiklos“, – aiškino G. Steponavičius. Jo teigimu, jei būtų kalbama apie galimus korupcinius nusikaltimus, jis svarstytų galimybę atsisakyti mandato, tačiau dabar to daryti neplanuoja.