Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovė tikina, kad štai mokyklose antrojo karantino metu fizinio lavinimo pamokų kokybė tikrai pagerėjo. Ji teigia, kad su mažaisiais problemų nekyla - jie noriai sportuoja su mokytojais nuotoliniu būdu. Tačiau vis dar išlieka sunkumų dirbant su vyresniais mokiniais, kurie neretai vengia sportuoti prie kompiuterių ekranų.

Gydytojas Gediminas Tankevičius taip pat pasakoja, kad mokiniai daug laiko praleidžia sėdėdami, o tai gali ir neutralizuoti fizinio aktyvumo naudą, net jei vaikas ir fiziškai aktyvus bent vieną rekomenduojamą valandą per dieną. Nors fizinį aktyvumą turėtų užtikrinti mokyklos, tačiau kalbinti specialistai abejoja dėl fizinio lavinimo pamokų kokybės. O neformaliojo švietimo atstovas, daugiau nei dešimtį metų treniruojantis jaunuosiuos krepšininkus, tikina, kad nuotolinės treniruotės stipriai atsilieps ir jauniesiems talentams.

Specialistai vieningai tikina, kad šiuo sunkiu laikotarpiu itin svarbu ir tėvų įsitraukimas į mokinio veiklą. Tačiau švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovės teigimu, neretai pasitaiko ne tik vaikų, neturinčių motyvacijos sportuoti, bet ir tokių tėvų, kurie savo vaiko pasiekimais nesidomi. Pasak jos, tokie vaikai kenčia labiausiai.

Fiziškai aktyvesni vaikai ateityje galės pasigirti geresnėmis organizmo adaptacinėmis galimybėmis, sirgs mažiau ir turės geresnę gyvenimo kokybę. Tačiau gydytojas Gediminas Tankevičius sako, kad kalbėdami vaikams apie sveikatą prastos situacijos neišspręsime. Todėl surasti sprendimo būdus turėtų ir politikai, ir pedagogai, tėvai bei patys mokiniai.