„Viskas, gana, daugiau jokių vyrų“, – interviu sako Molėtų rajone gyvenanti Ona. Apie moterį ištikusią bėdą iki šiol niekas miestelyje, kuriame ji gyveno, net nežinojo – apie tai ji tik neseniai prasitarė savo sūnui.

Dėl pažinties su V. Daveniu finansinių problemų turinti moteris kol kas nedrįsta rodyti savo veido, tačiau sutiko papasakoti savo nelaimingą istoriją, nes taip nori apsaugoti kitas moteris. O joms tikrai vertėtų susimąstyti – trečiadienį Vilniaus apygardos teismui atvertus penkis kartus teisto V. Davenio baudžiamąją bylą paaiškėjo, kad nuo sukčiavimu kaltinamo vyro nukentėjo net penkios moterys.

Donžuano aukos taip buvo įtikėjusios vyru, kad eidavo į greitųjų jreditų bendroves ir ėmė paskolas savo vardu, o pinigus atiduodavo V. Daveniui. Maža to, viena moterų pinigus skolinosi net iš savo sesers – virėja už mažą atlyginimą dirbanti moteris manė, kad pagaliau surado vyrą, kuris pakeis jos gyvenimą. Ir pakeitė, bet ne į tą pusę.

Nuo baudžiamojon atsakomybėn patraukto V. Davenio nukentėjo ir vienas studentas. Ramaus būdo jaunuolis tapo kvepalais prekiaujančio vyro asmeniniu vairuotoju, tačiau keletą mėnesių negaudamas atlyginimo tarnavo savo viršininkui – apgaulės būdu išviliojo du automobilius ir vertingą akordioną. Maža to, vairuotojas visą laiką gyveno automobilyje.

Prokurorė Edita Ignatavičiūtė sako, teismą pasiekė išskirtinė byla, nes prekyba žmonėmis kaltinamas V. Davenis puikiai sugebėjo apgaule įgyti žmonių pasitikėjimą. „Jis daug kartų buvo teistas už sukčiavimus, tyrimo metu mes pastebėjome, kad jis yra pakankamai pavojingas ir agresyvus teisėsaugos pareigūnų atžvilgiu, jo nusikalstamos veikos darosi vis sudėtingesnės“, – teigė ji.

Daugiau apie tai – vaizdo reportaže ir skaitykite DELFI.