Vienutėje kameroje jau pusantrų metų sėdintis Lietuvos pareigūnams nepasiekiamas R. Zamolskis nebuvo iki galo nuoširdus – į kai kuriuos klausimus jis tiesiog neatsakė, bet užtat labai didžiavosi savo pasiekimais, bendravimu su Dievu ir net pareiškė, jog savo gyvenimą sieja su politika.

Paklaustas apie žudynes Lietuvoje, kai su savo bendru Virginijumi Savicku užpuolė inkasatorius bei apšaudė policininkus, R. Zamolskis apsimetė, kad net nesupranta apie ką jo klausiama. Tačiau vis tiek tikino, kad yra nekaltas. Jis prisipažino, kad sutiktų, jog nusikaltimai, dėl kurių buvo ir dar turėtų būti teisiamas, būtų ištirti iš naujo, tačiau į Lietuvą nė už ką nenorėtų grįžti. Nes Lietuva jam jau nebeegzistuoja – jis net lietuvių kalbą pamiršo.

Ilgą laiką kitu žmogumi apsimetusį Zamą Rusijos medikai pripažino sveiku ir galinčiu atsakyti už nusikaltimus, kurie jam yra inkriminuojami. Po šio interviu psichiatras Linas Slušnys ir buvęs policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius pareiškė, kad R. Zamolskis kuo puikiausiai imitavo ligą, o to medikai nepastebėjo.