Matau, kad paskutiniais mėnesiais nėra vykdomas Gyventojų pajamų, Pridėtinės vertės mokesčių ir akcizo surinkimas. Reikėtų rimtai susirūpinti“, – teigė A. Butkevičius laidoje „DELFI Diena“.

Jo nuomone, yra nuvertinta aplinkybė, kad dėl šių metų viduryje priimtos mokesčių reformos mokestinių pajamų bazė kitąmet sumažės 450 mln. eurų.

„Aš linkėčiau , kad jie įvykdytų pajamų planą, kurį susiplanavo kitiems metams. Tuo džiaugtųsi ir Lietuvos žmonės, ir politikai, bet šitoje vietoje man trūksta atsakymų“, – sakė A. Butkevičius.

Kitas buvęs premjeras, konservatorius Andrius Kubilius mato pagrindo džiaugtis tik dėl vieno, kad dar yra laikomasi fiskalinės drausmės. Tačiau jis kritikavo Vyriausybės pasiūlytą mokesčių reformą, ir atkreipė dėmesį, kad dalis viešojo sektoriaus darbuotojų neturi pagrindo džiaugtis.

„Kai kas didinama, nežinau, ar labai protingai, bet yra visa eilė sektorių, tokių, kaip švietimas, sveikata, kultūra, kuriose yra ir nurėžiamos lėšos. Girdėjome apie ministro V. Šapokos laišką teatrams, pamatysime, kiek čia daugiau yra svarbių institucijų, kurioms mažinamos lėšos“, – sakė A. Kubilius.