Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Miglė Kasnauskaitė BNS pirmadienį sakė, kad gaisras pastatuose kilo nuo išorinio poveikio – nenustatyta, kad jį būtų sukėlę pastate buvę prietaisai.

„Techninių priežasčių gaisrui kilti nenustatyta“, – nurodė ji.

Šiuo metu bendradarbiaujant su įvairiomis institucijomis tikrinamos įvykio aplinkybės bei bandoma atkurti sąlygas, kurios susidarė įvykio metu.

Rumšiškių liaudies buities muziejuje sekmadienio naktį kilus gaisrui visiškai sudegė du ekspozicijos pastatai. Muziejaus direktorės pavaduotojas informacijai ir muziejininkystei Eligijus Juvencijus Morkūnas BNS sakė, kad didesnio už kilusį šįkart gaisro muziejuje nėra buvę.

Pranešimą apie gaisrą Bendrasis pagalbos centras gavo 2.04 val., o ugnis galutinai sutramdyta paryčiais, apie 4.37 val. Per gaisrą žmonės nenukentėjo. Gaisrą gesino didelės ugniagesių pajėgos.

Anksčiau muziejaus atstovai teigė, kad nuostoliai dėl dviejų XX amžiaus pradžios statybos pastatų, kurie atvežti iš Mažosios Lietuvos, gali siekti beveik 45 tūkst. eurų.

Rumšiškėse šį savaitgalį vyko festivalis „Granatos live“.