Kalifornijos apygardos prokuroras Mike'as Hestrinas vaizdžiai papasakojo, kokią fizinę ir emocinę prievartą patyrė tėvų namuose kalinti vaikai. Ketvirtadienį pateikti oficialūs kaltinimai porai, kuri namuose kalino ir beveik badu marino savo 13 vaikų.

56 metų Davidas Turpinas ir 49 metų Louise Turpin oficialiai apkaltinti kankinę savo vaikus. Vyrui taip pat pateikti ir kaltinimai nederamu seksualiniu elgesiu su mažamečiais.

Turpinai visus kaltinimus neigia. Prieš teismą jie stos vasario 23 dieną. Jei bus pripažinti kaltais, jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 94 metų.

Dauguma iš 13 vaikų buvo labai prastai maitinami ir nusilpę. Dalis jų turi kognityvinių sutrikimų. Kalbant apie fizinį smurtą, tėvai, anot prokuroro, savo vaikus mušė, smaugė, dusino, ilgą laiką laikydavo surištus arba prirakintus.

Nors vaikai ir buvo maitinami pagal labai griežtą grafiką, pareigūnai nustatė, kad tinkamai valgė tik vienas vaikas, jam dveji. Dėl šios priežasties kaltinimai kankinus šį mažametį tėvams nepateikti.

Jau nekalbant apie prastos mitybos sukeltus negalavimus, pavyzdžiui, sunykusius raumenis, kelios poros atžalos turi ir rimtų kognityvinių sutrikimų bei kenčia nuo „neuropatijos“.

Neuropatija – nervų sistemos pažeidimas, kurį sukelia intensyvus ilgalaikis fizinis smurtas. Dvylikos metų vaikas sveria tiek, kiek turėtų sverti septynmetis, o štai 29 metų poros dukros svoris – viso labo 38 kilogramai.

Tėvai pirkdavo maisto ir, kaip įtariama, leisdavo vaikams į jį pasižiūrėti, tačiau valgyti neduodavo. Pavyzdžiui, leisdavo varvinti seilę į pyragus, tačiau neleisdavo jų paskanauti. Vaikai rašė dienoraščius, juos pareigūnai konfiskavo kaip įrodymus.

Tyrėjai ir pareigūnai į amerikiečių namus atvyko, kaip teigia patys, kai septyniolikos metų mergina sekmadienio rytą išlipo pro langą ir paskambino pagalbos telefonu 911.

Kai atvyko policijos pareigūnai, prie lovų buvo prirakinti trys vaikai. Tėvai du iš jų atrišo. Namai, į kuriuos atvyko pareigūnai, jiems pasirodė panašūs į landynę – ten buvo tamsu ir dvokė.

Ne vienus metus Elizabeth Flores maldaute maldavo suteikti progą susitikti su sūnėnais ir dukterėčiomis – bent per „Skype“ juos pamatyti. Tačiau jos sesers ir svainio, Louise ir Davido Turpinų, gyvenimo būdas buvo toks uždaras, kad net artimos savo giminaitės į namus jie nesikviesdavo.