Šiemet Lietuvos kriminalinės policijos biure (LKPB) buvo baigtas didelės apimties, daugiaepizodinis ikiteisminis tyrimas dėl Kauno apskrityje veikusio „Agurkinių“ nusikalstamo susivienijimo padarytų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų.

Nuo 2009 metų LKPB - kaip centrinėje kriminalinės policijos institucijoje - vis daugėjo kriminalinės žvalgybos informacijos apie Kauno mieste veikiančios „Agurkinių“ organizuotos nusikalstamos grupuotės veiklą. Kriminalinės žvalgybos informacija gaunama iš viešo ir neviešo pobūdžio šaltinių, o taip pat iš užsienio šalių policijos partnerių, uždavė klausimą – galbūt Kauno mieste susibūrė ir aktyviai veikia galinga, pavojinga, turinti savitus bruožus nusikalstama struktūra, su ryškiu lyderiu ir hierarchija.

Tyrimas sėkmingai stūmėsi į priekį, tačiau grupuotės keliamas pavojus nemenko, nes buvo akivaizdžių požymių, kad egzistuoja ginklų arsenalas. Teko pasukti galvą, kaip jį atrasti, ir buvo sugalvota nestandartinių kombinacijų. Kriminalistams pavyko nustatyti pagrindinę „Agurkinių“ ginklų bei šaudmenų buvimo vietą. Nustatytoje vietoje Kaune kratos metu buvo rastas šaunamųjų ginklų bei šaudmenų arsenalas: šautuvas „Sauer“ su optiniu taikikliu, snaiperinis šautuvas SVD su optiniu taikikliu, trys automatiniai šautuvai „Kalašnikov“, pistoletas-kulkosvaidis „Scorpion“ ir kt., o taip pat labai didelis kiekis įvairaus kalibro šovinių, sprogmenų, neperšaunamos liemenės, garso slopintuvai ir kt.

Daugiau apie tai, kaip buvo triuškinama Agurkinių gauja, skaitykite čia.