Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos šalių konferencijoje – svarbiausiame šių metų aukščiausiojo lygio susitikime klimato politikos klausimais – buvo paskelbta pirmoji bendrovės veiksmų klimato kaitos srityje baltoji knyga.

Dokumente išsamiai išdėstoma „Xiaomi“ nulinio anglies dioksido kiekio filosofija, įskaitant dirbtinio intelekto įgalinamo daiktų interneto (angl. Artificial Internet of Things, AIoT) naudojimą kuriant ekologiškus produktus ir tvarias tiekimo grandines. Bendrovės tikslas – padėti pramonei ir visai visuomenei pereiti prie nulinio anglies dioksido kiekio.

„Xiaomi“ kelias į nulinį grynojo anglies dioksido balansą atitinka ISO nulinio grynojo anglies dioksido kiekio gaires, kurias plačiai taiko už politinius sprendimus atsakingi asmenys, siekiantys nulinio grynojo šiltnamio efektą sukeliančių dujų balanso. Bendrovė yra įsipareigojusi iki 2040 m. savo veikloje pasiekti anglies dioksido poveikio neutralumą.

Jungtinės tautos

„Mūsų bendrovė visada rėmėsi technologijų naujovėmis ir mūsų požiūris į perėjimą prie nulinio anglies dioksido kiekio nėra išimtis. Nuolatinis technologinių inovacijų diegimas yra esminis mūsų žaliosios transformacijos veiksnys, – savo kalboje sakė Alainas Lam Sai-wai, „Xiaomi“ viceprezidentas ir vyriausiasis finansininkas. – Pasitelkdami technologijų naujoves toliau didiname savo gaminių efektyvumą ir skatiname tvarumą per visą jų gyvavimo ciklą, taip prisidėdami prie Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo ir prisiimdami atsakomybę už Žemės planetą.“

Savo veikloje susidarantį anglies dioksido kiekį „Xiaomi“ mažina didindama energijos vartojimo efektyvumą ir taikydama išmaniosios gamybos praktiką. Bendrovė ir savo partnerius skatina išsikelti tokius klimato politikos tikslus, kurie atitiktų jos įsipareigojimą siekti anglies dioksido poveikio neutralumo. Tai apima perėjimą prie atsinaujinančiųjų energijos šaltinių ir geresnį medžiagų panaudojimą, perdirbimą ir pakartotinį naudojimą. Bendrovė įsipareigoja užtikrinti skaidrumą, atskaitomybę ir reguliariai atlikti auditą, kad galėtų stebėti savo pažangą mažinant anglies dioksido kiekį.

„Dėl nulinio anglies dioksido kiekio filosofijos mūsų gaminiai ir paslaugos tampa efektyvesni, ekonomiškesni ir ekologiškai švaresni, – sakė Alainas Lam Sai-wai. – Prie efektyvumo prisideda ir gamyboje taikomos dirbtinio intelekto technologijos. Dirbtinis intelektas leidžia mums siūlyti vartotojams tvaresnio gyvenimo būdo galimybes. Pavyzdžiui, padedame mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą ir energijos suvartojimą namų ūkiuose, naudodami išmaniuosius namų sprendimus.

Tvarumas

Bendrovės AIoT platforma leidžia vartotojams lengviau stebėti elektros energijos suvartojimą ir efektyviau jį valdyti. Vartotojams mūsų siūlomi dėvimieji ir mobilieji įrenginiai reiškia aukštą kokybę ir mažą anglies dioksido kiekį.“

Paskelbta naujoji „Xiaomi“ išmanioji ekosistema „Žmogus. Automobilis. Namai“ integruoja daugiau nei 200 gaminių kategorijų, jungia 820 milijonų įrenginių ir apima daugiau nei 95 proc. vartotojų scenarijų, kad ekosistemos įrenginiai integruotoje sistemoje veiktų kuo efektyviau. „Xiaomi“ operacinė sistema „HyperOS“ sukurta taip, kad jos perteklinis naudojimas būtų kuo mažesnis, padidėtų energijos vartojimo efektyvumas, sumažėtų elektroninių atliekų ir būtų pasiekti pasauliniai tvaraus vartojimo tikslai.

Be to, bendrovė deda daug pastangų plėtoti žiedinės ekonomikos verslo modelį. Ji ragina imtis įvairių pasaulinių tvarumo iniciatyvų, įskaitant nulinio grynojo anglies dioksido kiekio tikslų išsikėlimą, prisijungimą prie žaliosios elektros energijos iniciatyvos „GE100%“, elektroninių atliekų perdirbimo programų plėtrą ir atsinaujinančiosios energijos naudojimo didinimą. 2022–2026 m. bendrovė planuoja perdirbti 38 000 tonų elektroninių atliekų ir investuoti į įvairius atsinaujinančiosios energijos projektus.

„Xiaomi“ 2023 m. veiksmų klimato kaitos srityje baltoji knyga skelbiama čia.