Finansų leidinys „World Finance“ pasveikino nugalėtojus, kurie padeda įgyvendinti pokyčius, gyrė ilgalaikį Wizz Air įsipareigojimą siekti tvarumo, ypač – ambicingą orlaivių parko atnaujinimo programą bei kitas degalų taupymo iniciatyvas. Aviakompanija didžiuojasi, kad jos išmetamo anglies dioksido kiekis, tenkantis vienam keleiviui už vieną kilometrą, yra mažiausias Europoje. Bendrovė yra įsipareigojusi iki 2030 m. išmetamų teršalų kiekį sumažinti 25 proc., lyginant su 2019 m.

Vienas svarbiausių Wizz Air tvarumo strategijos tikslų yra orlaivių parko atnaujinimas. Šiuo metu bendrovės orlaivių parkas yra vienas jauniausių Europoje, jį sudaro 154 „Airbus“ orlaiviai, kurių vidutinis amžius – 4,93 metų. Į „Airbus A321neo“ orlaivius įdiegtos naujausios aviacijos technologijos, todėl, lyginant su ankstesniais orlaivių modeliais, jie kelia 50 proc. mažiau triukšmo, išeikvoja 20 proc. mažiau degalų ir išmeta 50 proc. mažiau azoto oksido. Be to, Wizz Air neseniai pasirašė susitarimo memorandumą su „Airbus“, kuriuo siekiama išsiaiškinti itin efektyvių ir labai pigių vandeniliu varomų lėktuvų skrydžių galimybes.

Ketvirtus metus rengiamuose „World Finance Sustainability Awards“ apdovanojimuose įvertinamos daugiausia dėmesio ekologijai ir tvarumui skiriančios bendrovės. Įmonės apdovanojamos trisdešimtyje skirtingų pramonės kategorijų – nuo sveikatos priežiūros iki skaitmeninės valiutos ir aviacijos rinkų.

Johanas Eidhagenas, Wizz Air vyr. Personalo ir ESG (ekologijos, socialinės atsakomybės ir valdymo) tikslų įgyvendinimo vadovas, džiaugiasi „World Finance Sustainability Awards“ įvertinimu, kurį bendrovė pelnė už ilgalaikį įsipareigojimą siekti tvarumo.

„Ir toliau siekiame ambicingų savo tvarumo strategijos tikslų, investuojame į pažangiausias technologijas ir stengiamės, kad kelionės lėktuvu taptų kuo tvaresnės. Norime tapti pavyzdžiu kitoms mūsų segmento įmonėms. Tiesą sakant, jei visos oro linijų bendrovės dirbtų taip efektyviai kaip Wizz Air, dėl aviacijos išmetamo anglies dvideginio kiekis Europoje sumažėtų 34 procentais. Investuodami į lėktuvų parką, degalų taupymo iniciatyvas ir technologijas, užsitikriname, kad Wizz Air būtų aplinkai draugiškiausias jūsų kelionių partneris“, – sako J. Eidhagenas.