„Didžiuojamės gavę tokį svarbų įvertinimą už pastangas lyčių lygybės srityje. Pirma vieta Švedijoje atspindi „Tele2“ grupės ambicijas pirmauti įvairiuose tvarumo aspektuose. Lyčių lygybė – ilgalaikis įsipareigojimas, todėl ir toliau skatinsime teigiamus pokyčius telekomunikacijų sektoriuje ir už jo ribų“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

2023 m. ataskaitoje „Tele2“, palyginus su 2022 m., pasauliniame lyčių lygybės reitinge pakilo 41 vieta į viršų ir atsidūrė 32 vietoje. Švedijoje „Tele2“ taip pat pagerino poziciją ir iš trečios vietos 2022-ųjų ataskaitoje, 2023-aisiais pakilo į pirmąją.

Lyčių pusiausvyros vadovų komandose užtikrinimas ir darbo vietų lankstumas tapo tomis sritimis, kurias „Equileap“ 2023 m. ataskaitoje įvardijo taip tas, kuriose „Tele2” padarė žymiausią progresą.

„Equileap“ naudoja pirmąją pasaulyje išsamią tarpsektorinę reitingavo sistemą, kuri padeda stebėti ir įvertinti tūkstančius įmonių visame pasaulyje. Patentuotą lyčių lygybės vertinimo lentelę (angl. Gender Equality Scorecard™) sudaro 19 kriterijų, įskaitant lyčių pusiausvyrą tarp darbuotojų, vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumus, apmokamas vaiko priežiūros atostogas ir kovos su seksualiniu priekabiavimu politiką.