„Plug and Play“ startuolių akceleravimo programos ciklas vyks 12 savaičių, jo pabaigoje bus organizuojamas idėjų pristatymo renginys. Iki 2026 m. kovo iš viso Lietuvoje bus įgyvendinti 5 akceleravimo ciklai. Perspektyviausi programos startuoliai dalyvaus Pasaulinėje užsienio akceleravimo ir mokymosi programoje (GOAL) Silicio slėnyje ir kituose renginiuose, kurie vyks įvairiuose Europos miestuose.

„Praėjusiais metais Lietuva užėmė antrą vietą pagal rizikos kapitalo investicijas Vidurio ir Rytų Europoje. Bendradarbiavimas su Silicio slėnio akceleratoriumi „Plug and Play“ yra strateginis žingsnis, siekiant dar labiau sustiprinti Lietuvos pozicijas pasauliniame startuolių žemėlapyje. Per beveik trejus metus šis žymus akceleratorius Lietuvoje išaugins 60 inovatyvių verslų. Pasitikime jų ilgamete patirtimi ir linkime sėkmingo akceleravimo programos starto“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Bendradarbiaudami su tarptautine akceleratoriaus komanda, pradedame pirmąjį programos ciklą ir tikimės aktyvaus startuolių dalyvavimo. Per visą programos įgyvendinimo laikotarpį JAV bendrovė planuoja investuoti 5,9 mln. eurų į ne mažiau kaip 45 startuolius. Todėl kviečiame juos pasinaudoti šia išskirtine galimybe ir aktyviai teikti paraiškas“, – sako Gintarė Narakienė, laikinai einanti Inovacijų agentūros skyriaus „Startup Lithuania“ vadovės pareigas.

Programoje dalyvaujantys pradedantieji startuoliai gaus pasaulinių ekspertų mentorystę, dalyvaus idėjų pristatymo kūrybinėse dirbtuvėse, konsultuosis su „Plug and Play“ komanda ir baigiamajame renginyje pristatys savo novatoriškas idėjas potencialiems investuotojams bei tarptautinių kompanijų atstovams.

Viena svarbiausių programos dalių – tai galimybė naudotis plačiu pasauliniu „Plug and Play“ tinklu su didžiausiomis korporacijomis. Jis startuoliams padės užmegzti naudingus ryšius ir atrasti tarptautinio bendradarbiavimo galimybes. Be to, atrinkti startuoliai galės prisijungti ir prie kitų jiems naudingų „Plug and Play“ įgyvendinamų programų.

„Startup Lithuania“ ir „Plug and Play“ partnerystė sudarys sąlygas ankstyvosios stadijos technologijų startuoliams gauti reikiamų įgūdžių, ryšių ir resursų, kuriais pasinaudoję jie galės užsitikrinti sėkmingą verslo augimą, – sako Saeedas Amidis, „Plug and Play“ įkūrėjas ir generalinis direktorius. – Programoje dalyvaujantys startuoliai turės galimybę mokytis, plėstis ir sužibėti tarptautinėse rinkose, todėl nekantriai laukiu, kokių inovacijų bus sukurta šio projekto metu.“
Startuoliai, norintys dalyvauti pirmajame programos akceleravimo cikle, paraiškas gali teikti iki 2024 m. vasario 15 d. „Plug and Play“ komanda atrinks perspektyviausius startuolius, kurių paraiškas vertins ir galutinę atranką įgyvendins „Plug and Play“ investicijų komitetas. Išsamią informaciją apie programą ir paraiškos formą rasite čia.

Apie „Plug and Play“

„Plug and Play“ yra pirmaujanti inovacijų platforma, jungianti startuolius, verslus, rizikos kapitalo fondus, universitetus ir vyriausybines organizacijas. Bendrovės būstinė įsikūrusi Silicio slėnyje, tačiau ji veikia daugiau nei 50 vietų penkiuose pasaulio žemynuose. „Plug and Play“ siūlo įmonių inovacijų programas ir padeda savo partneriams visuose inovacijų kelionės etapuose – nuo švietimo iki įgyvendinimo. Bendrovė taip pat rengia startuolių akceleravimo programas ir yra įsteigusi rizikos kapitalo fondą, siekdama skatinti inovacijas įvairiose pramonės šakose, taip pat ji investavo į daugybę sėkmingų pasaulinių įmonių, įskaitant „Dropbox“, „Guardant Health“, „Honey“, „Lending Club“, „N26“, „PayPal“ ir „Rappi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją