C2C sertifikatą, liudijantį tvarumą ir išskirtinę kokybę, „SoliTek“ įteikė tarptautinis C2C produktų inovacijų institutas (JAV). Kaip rašoma pranešime spaudai, šį sertifikatą įmonei pavyko gauti tik sėkmingai įvykdžius dešimtis bandymų ir atitikus griežčiausius aplinkosaugos ir socialinės atsakomybės kriterijus.

„SoliTek“ turėjo užtikrinti gamybos procese naudojamų medžiagų saugą, siekiant apsaugoti produkto vartotojus ir visą ekosistemą. Taip pat teko įrodyti įsipareigojimą perdirbti ir pakartotinai naudoti medžiagas naujų produktų gamyboje, naudoti atsinaujinančius energijos šaltinius ir mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

Įmonė taip pat įgyvendino ir reikalavimą atsakingai naudoti vandenį, kad būtų sumažintas poveikis aplinkai. Buvo patvirtinta, kad „SoliTek“ yra ir socialiai atsakinga bei etiška.

„SoliTek“ jau turėjo C2C sidabro sertifikatą, tačiau maksimalius tikslus sau kelianti įmonė vos per vienerius metus turimą tvarumo sertifikatą pagerino iki auksinio. Taip žinoma saulės modulių gamintoja pralenkė likusias saulės energetikos pramonės įmones visame pasaulyje. Pasak „SoliTek“ komandos, šiam reikšmingam pasiekimui reikėjo titaniškų pastangų ir priemonių.

Siekdama C2C aukso sertifikato, įmonė priėmė strateginius sprendimus pakeisti keletą tiekėjų, kurių kokybė neatitiko reikalavimų. Modulių gamintojai taip pat atliko išsamius laboratorinius bandymus ir sėkmingai išsprendė daugiau kaip 8 kritines problemas, susijusias su tiekėjais, užtikrindama naudojamų medžiagų atitiktį aplinkosaugos reikalavimams.

Be to, „SoliTek“ pademonstravo savo įsipareigojimą tvirtai siekti tvarumo aukštumų spręsdama maždaug 20 tobulintinų sričių, pavyzdžiui, nustatydama griežtus tikslus dėl sunaudojamo vandens kiekio mažinimo, apsirūpindama tik atsinaujinančia elektros energija ir sudarydama bendradarbiavimo sutartis su modulių perdirbimo įmonėmis.