„Programą sukūrėme siekiant padėti mažoms įmonėms, kurios susiduria su sunkumais ieškant nebrangaus finansavimo savo veiklai. Ji skirta verslams, kuriems dabartinėmis rinkos sąlygomis skolintis savo veiklai yra ne tik labai brangu, bet dažnai ir tiesiog neįmanoma.“, – sako MJJ fondo vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė.

Fondo vadovė pabrėžia, jog galimybė antrepreneriui pasiskolinti lėšų palankiomis sąlygomis mikrokredito forma yra labai populiari verslumo rėmimo forma pasaulyje, o MJJ fondas siekia ją populiarinti ir Lietuvoje.

Ieškantiems finansavimo savo verslo projektų plėtrai, fondas suteiks iki 12 tūkst. EUR mikrokreditus su 1 proc. + 6 mėn. EURIBOR metinėmis palūkanomis. Mikrokreditai bus teikiami nuo 6 iki 36 mėnesių laikotarpiui su galimybe lanksčiai ir be papildomų mokesčių kreditą gražinti anksčiau, nei numatyta sutartyje.

Pernai metų vykusios programos dalyvių atsiliepimai

Vieni iš pernai skelbto fondo konkurso laureatų – šalia Ukmergės įsikūrusio „Žvaigždžių slėnio“ įkūrėjai Indra ir Šarūnas Stulpinai. Verslininkai puoselėja ambicingą tikslą paversti prieš kelerius metus įsigytą 8 hektarų plotą didžiausia gamtos terapijos erdve Lietuvoje. Čia planuojama rengti įvairius renginius, stovyklas ir susitikimus, skirtus žmogaus vidinei pusiausvyrai atkurti.

„Dalyvavimas MJJ fondo programoje leido mums užbaigti dviejų iš keturių kupolų įrengimo darbus. Šią vasarą planuojame pradėti jų eksploatavimą. Ir nors kupolai yra tik maža didelės vizijos dalis, tai yra ypatingai svarbus etapas dabartiniame kelyje. Su šia pagalba mes galėjome tęsti darbus žymiai greičiau“, – teigia Indra Stulpinienė, viena iš „Žvaigždžių slėnio“ įkūrėjų.

Medinių komandinių lauko žaidimų gamintojos MB „Vertimų pramogos“ įkūrėjai, pasitelkę gautą fondo mikrokreditą, įkūrė staliaus dirbtuves su lazerinėmis staklėmis. Dėl to jie gali greičiau kurti naujus žaidimus ir įgyvendinti naujus užsakymus. „Fondo injekcija padėjo apsispręsti ir pasiryžti įgyvendinti ilgai brandintą svajonę. Ji tapo realybe“, – dalinasi viena iš šeimos verslo įkūrėjų Irma Savickaitė.

Pernai metų konkurso vienoms iš laimėtojų, VšĮ „Ribologija“ įkūrėjoms Rugilei Butkevičiūtei ir Redai Jureliavičiūtei, gauta paskola padėjo sukurti elektroninės prekybos svetainę. „Esame pirmasis socialinis verslas, kuris Lietuvoje dirba su seksualinio smurto prevencija. Džiaugiamės, kad MJJ fondas patikėjo mūsų idėja ir skyrė paskolą, už kurią įkūrėme savo naujus virtualius namus bei parduotuvę, kurioje turime galimybę prekiauti produktais padedančiais skleisti žinią, kad ribos – vienas svarbiausių dalykų mūsų gyvenime. Ši paskola padeda mums kasdien judėti nuo prievartos prie pagalbos kultūros, kuriant visuomenę, kurioje gera, saugu gyventi visiems ir visoms“, – sako Rugilė Butkevičiūtė.

Ketvirtoji praėjusių metų konkurso laureatė – Viktorija Nausėdė, socialinė verslininkė ir žiedinės mados platformos „Textale“ įkūrėja. „Textale“ vystoma kaip praktinė žiedinės mados platforma, skirta aprangos pertekliui surinkti, paruošti, perparduoti, taisyti, atnaujinti, perdirbti ir skatinti vartotojų švietimą.

„Su MJJ fondo palaikymu atidarėme pirmąją savo fizinę parduotuvę prekybos centre EUROPA. Tai tapo mūsų vizitine kortele: įrodėme, jog antrų rankų mada savo stiliumi, estetika, kokybe gali varžytis su naujų prekių parduotuvių vitrinomis. Veikiant tvarumo kryptimi, siekiant kurti ilgalaikius pokyčius, dažnas turi nubėgti savo maratoną kuriam ypatingai svarbus palaikymas“, – teigia socialinio verslo įkūrėja Viktorija Nausėdė.

MJJ fondo paraiškų priėmimas interneto tinklalapyje prasideda balandžio 17 d. ir tęsis iki gegužės 22 d. Paraiškas projektų finansavimui gali teikti ne tik Lietuvos, bet ir Lietuvoje įsikūrę užsienio piliečiai.

Verslininko, investuotojo ir filantropo Mariaus Jakulio Jason iniciatyva 2019 m. vasario 15 d. įkurtas fondas per penkerius veiklos metus jau suteikė grantų, stipendijų ir investicijų už beveik 2 mln. EUR.