„Luminor“ banko tvarumo vadovė Kadri Vunder sako, kad siekdamas prisidėti prie tvaraus vystymosi, bankas nusprendė savo veikloje prioritetą teikti ir ją derinti su trimis Jungtinių Tautų (JT) darnaus vystymosi tikslais.

„Trys pagrindiniai tikslai yra tvaraus ekonomikos augimo skatinimas, klimato kaitos mažinimas ir stiprių institucijų kūrimas. Atsižvelgdami į šias tris JT akcentuojamas temas, mes nustatėme savo tvarumo tikslus ir atsižvelgdami į juos skelbiame pirmąją savo ataskaitą“, – sako K. Vunder.

„Luminor“ banko tvarumo vadovė teigia, kad praėjusiais metais bankas padarė didelę pažangą visose pagrindinėse tvarumo srityse ir savo veikla prisidėjo prie CO2 emisijos mažinimo, remdamas perėjimą prie mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančios ekonomikos ir rūpindamasis vietos bendruomenių problemomis.

„Įsipareigojome iki 2050 m. laikytis Paryžiaus klimato susitarimo ir mažinti išmetamo CO2 kiekį. Taip pat didžiuojuosi galėdama pranešti, kad "Luminor" yra pirmasis bankas Baltijos šalių rinkoje, atskleidęs savo finansuojamų verslo projektų emisijas“, – sakė K. Vunder.

„Luminor“ tvarumo ataskaita parengta remiantis Pasaulinės atskaitingumo iniciatyvos (angl. Global Reporting Initiative, GRI) ataskaitų teikimo gairėmis bei Nefinansinės informacijos atskleidimo direktyva (angl. Non-Financial Reporting Directive, NFRD).

Čia rasite visą 2021 m. „Luminor“ tvarumo ataskaitą.