„Šis pasiekimas pabrėžia Kauno kogeneracinės jėgainės indėlį į aplinkosaugą bei tvarumą. Įmonė atsakingai įgyvendina tiek teisės aktais nustatytus aplinkosauginius reikalavimus, tiek vidaus politikos dokumentuose keliamus aplinkosauginius tikslus. Sertifikavimo procesas vyko sklandžiai, nes įmonė nuo pat veiklos pradžios laikėsi aukščiausių aplinkosauginių vadybos reikalavimų. Gavusi sertifikatą, Kauno kogeneracinė jėgainė ir toliau koncentruosis į nuolatinį aplinkos apsaugos vadybos sistemos gerinimą“, – sako Kauno kogeneracinės jėgainės vadovas Ramūnas Paškauskas.

Bureau Veritas Certification Holding SAS yra globali sertifikavimo bei inspekcijos įmonė, sertifikuojanti įvairias organizacijas bei įmones, taip paliudydama, jog šios laikosi aukščiausių kokybės, darbuotojų sveikatos ir saugos, aplinkosaugos ir kt. tarptautinių standartų. Įmonės, turinčios ISO sertifikatus, parodo savo įsipareigojimus ir atsakomybes taikomų ISO vadybos standartų reikalavimų atžvilgiu.

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusios jėgainės projektą kartu įgyvendina bendra „Ignitis grupės“ (51% akcijų) ir „Gren Lietuva“ (49% akcijų) įmonė – Kauno kogeneracinė jėgainė. Bendra elektrinė galia siekia apie 26 MW, o šilumos gamybos galia - apie 70 MW. Jėgainėje energija gaminama iš perdirbti netinkamų komunalinių ir nepavojingų pramoninių atliekų.