„Mūsų įmonė daro santykinai mažą poveikį aplinkai. „ConnectPay“ neturi fizinių skyrių, veikia skaitmeninėje aplinkoje ir nedirba su iškastinio kuro energijos įmonėmis. Tačiau net jeigu „paytech“ įtaka pasaulinei klimato kaitai yra maža, mes tikime, kad būtent verslo bendruomenė gali imtis lyderystės kovojant su klimato kaita ir rodyti pavyzdį“, — sako „ConnectPay“ vadovas Marius Galdikas.

Prisijungusi prie „Tech Zero“, „ConnectPay“ pasidalino įmonėje jau puoselėjamais aplinkai draugiškais sprendimais: (1) atliekų tvarkymo: atsakingas atliekų rūšiavimas biure; (2) užkandžių tiekimo: „ConnectPay“ nebeužsako užkandžių plastikinėse pakuotėse, biure nenaudoja vienkartinių plastikinių indų ir įrankių, įmonėje draudžiama naudoti plastikinius butelius; (3) popieriaus atsisakymo: įmonė imasi žingsnių iki 2022 m. visiškai atsisakyti popieriaus; (4) perdirbamų produktų: įmonės leidžiamų mokėjimo kortelių pakuotės yra 100% perdirbamos; (5) sąmoningumo ugdymo: pasitelkdama savo ir mokamus kanalus, bendrovė skleidžia informaciją apie atsakingą požiūrį į klimato kaitą.

Papildomai „ConnectPay“ įsipareigoja vėliausiai iki 2050 metų išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį sumažinti iki nulio bei kasmet informuoti bendrovės valdybą apie pažangą įgyvendinant trumpalaikius ir ilgalaikius tikslus, bei dalytis informacija apie tai bendrovės valdomuose kanaluose.

Įmonės socialinės atsakomybės iniciatyvos neįsivaizduojamos be talentingų darbuotojų įsitraukimo. Atsižvelgiant į darbuotojams sudaromas darbo sąlygas, esamų bei potencialių darbuotojų vertinimą, bendrovė yra išrinkta vienu iš dešimties geidžiamiausių darbdavių pirmą kartą Lietuvoje paskelbtame startuolių reitinge. Su 3 479 Eur bruto atlyginimo mediana gegužės mėnesį „ConnectPay“ užėmė trečią vietą tarp visų Lietuvos startuolių vertinant vidutinį darbo užmokestį įmonėse.