A. Jurskis yra įveikęs 6 didžiuosius pasaulio maratonus, įkopęs į aukščiausias 100 šalių viršukalnes, išmaišęs pasaulį skersai išilgai. Vien tik per pastaruosius ketvertą metų iki karantino jis vyko į 100 užsienio kelionių bei su dukrele Lukrecija aplankė visų Lietuvos savivaldybių aukščiausius kalnus.

Kietas riešutėlis

Į visas keliones jis dažniausiai traukdavo su mažąja dukrele Lukrecija, kurios susilaukė kartu su Karolina Liukaityte. Šiuo metu Lukrecijai septyneri.

Sportiškas verslininkas daug kartų buvo Lietuvos vandens turizmo, triskart irklavimo vandens slalomo bei triatlono čempionu.

Verslininkas nesėdi ant pinigų maišo, nes, jo žodžiais, auksinės kamanos nepagerina arklio. Jo kontroliuojama bendrovė savo lėšomis stato namus Vietname anakardžių riešutus renkančioms šeimoms, tiesia vandentiekį Bolivijoje, o Lietuvoje apie jo geradarystes galėtų daug papasakoti „Gelbėkime vaikus“ organizacija bei šešios sporto federacijos.

Siekis – patekti į dešimtuką

A. Jurskio įkurta įmonė „Arimex“ kasmet augina pardavimus ir sėkmingai užkariauja vieną Europos šalį po kitos.

Pokalbininkas sako, kad jau ketvirtį amžiaus skaičiuojanti įmonė vien pastarąjį dešimtmetį kasmet vidutiniškai augo po 12 proc.:

„Šiemet pirmą kartą mūsų pardavimai į Skandinavijos rinką viršijo pardavimus Baltijos šalyse. Taigi tapome lyderiais ne tik Baltijos šalyse, bet ir Skandinavijoje bei Rytų Europoje.“

Šiais metais 62 mln. eurų apyvartą skaičiuojančios įmonės tikslas – per artimiausius trejetą metų padvigubinti pardavimus.

„Dabar patenkame į Europos savo srities didžiausių įmonių 20-uką. Pasiekę 120 mln. eurų apyvartą taptume dešimtuko dalimi“, – ambicijų neslepia verslininkas. Jo įsitikinimu, masto ekonomika leidžia turėti mažesnę savikainą ir mažesnes veiklos sąnaudas. O būdami didesni pirkėjams gali pasiūlyti dar mažesnes kainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)