Kaip praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, iš viso buvo įteikta 17 apdovanojimų mažoms, vidutinėms ir didelėms įmonėms.

Pagrindinį apdovanojimą „Metų socialiai atsakinga įmonė 2023“ laimėjo AB „Ignitis grupė“. Ji apdovanota už socialinę atsakomybę kuriant darbuotojų gerovę ir bendradarbiaujant su bendruomenėmis bei aplinkai palankius sprendimus.

Iškilmingame renginyje paskelbtos atsakingiausios Lietuvos įmonės penkiose nominacijose.
„Metų darbovietės“ apdovanojimą vidutinių įmonių kategorijoje pelnė UAB „Putokšnis“, didelių įmonių kategorijoje – AB „Ignitis grupė“.

„Metų bendruomeniškiausia įmonę“ vidutinių įmonių kategorijoje išrinkta UAB „Toksika“ , didelių kategorijoje – UAB „Lidl Lietuva“.

Naujienų portalo 15min skaitytojų nuomone „Metų bendruomeniškiausia įmone“ mažų įmonių kategorijoje išrinkta UAB „Draugas draugui“, vidutinių – UAB „Coherent Solutions“. Didelių įmonių kategorijoje laureate tapo UAB „SBA Grupė“.

Vidutinio dydžio „Aplinkai draugiškiausia įmone“ tapo „Toksika“. Apdovanojimas didelių įmonių kategorijoje įteiktas „Ignitis grupei“.

Kaip „Saugumą ir palankiausią emocinę aplinką kurianti įmonė“ mažų įmonių kategorijoje pripažinta UAB „Grožio namai Aurum“. Vidutinių įmonių kategorijoje laurus nuskynė UAB „PPMI Group“, didžiųjų – UAB „World Courier (Lithuania)“.

Už įvairovės skatinimą apdovanotos UAB „DSP Plius“, „ERGO Life Insurance SE“, AB „Lietuvos oro uostai“.

„Džiaugiuosi, kad kasmet sulaukiame vis didesnio įmonių susidomėjimo šiuo konkursu, (...). Tikiu, kad taip auginame ne tik socialiai atsakingų verslų lyderystę bet ir pasitikėjimą savo valstybe. Socialiai atsakingas verslas – didžiulė mūsų valstybės jėga“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Iš viso 2023 m. 40 Lietuvos įmonių pateikė 70 paraiškų.