Atleistų iš darbo tik daugės

Amerikoje be darbo jau dabar likus daugiau nei 3 milijonams amerikiečių, nedarbo lygis šalyje gali pasiekti rekordinę 20 proc. ribą, rodo JAV Darbo departamento duomenys. Toks smarkus didžiausios pasaulio ekonomikos nuosmukis neigiamai paveiks ir Lietuvos ekonomiką, todėl neišvengiamų atleidimų iš darbo kiekis kils ir čia.

„Deja, tiek Lietuvoje, tiek užsienyje dėl visame pasaulyje susiklosčiusios situacijos jau atleidinėjami žmonės. Specialistų prognozės rodo, kad atleidimų skaičius augs ir toliau, neaiškios tik bedarbystės „lubos“ – verslas delsia priimti etatų mažinimo sprendimus, iki kol bus aišku, kuriam laikui pratęsiamas karantinas. Viliamės, kad pesimistiniai scenarijai neišsipildys ir verslininkams pavyks išsaugoti kuo daugiau darbo vietų, tačiau jau šiandien turime padėti Lietuvos verslams ir jų darbuotojams“, – sako Henrika Bivainienė, „Amston“ direktorė.

Pasak ekspertės, yra įvairių būdų taupyti įmonių resursus, tačiau verslams neretai tenka imtis radikaliausios priemonės – darbuotojų atleidimo: „Darbdaviams siūlome savo kompanijose iki 25 proc. mažinti visų darbuotojų atlyginimus, įvesti finansinių priedų „lubas“, taip mažinant išlaidas. Produktyviu laikomas sprendimas, sumažėjus darbo krūviui pereiti prie keturių darbo dienų darbo savaitės režimo. Kai kada darbdaviai resursus taupo atsisakydami ne pirmo būtinumo pirkinių, investicijų bei karpydami mokymų, renginių ir reklamos biudžetus. Liūdniausia, kad pastaruoju metu dažnai visų šių priemonių nebepakanka ir su darbuotojais verslams vis tik tenka atsisveikinti.“

Netekusiems darbo – nemokama pagalba

Siekdami suteikti pagalbą po priverstinio etatų mažinimo darbo netekusiems žmonėms, „Amston“ siūlo nemokamas konsultacijas. Jų metu profesionalų komanda patars, kokių būtinų priemonių imtis jau dabar, kad atleisti žmonės kuo greičiau grįžtų į darbo rinką ir naujo darbo paieška būtų kiek įmanoma lengvesnė.

„Šių nemokamų konsultacijų metu žmonės taip pat turės galimybę pasikonsultuoti gyvenimo aprašymo, profesinio socialinio tinklo „LinkedIn“ paruošimo klausimais, išgirsti darbo rinkos situacijos analizę. Mūsų specialistai įvertins darbuotojo kompetencijas ir parinks šiuo metu tinkamiausią darbo paieškos strategiją. Galiausiai, teiksime jiems tinkamų darbo pasiūlymų, esant reikalui – būtiną emocinę paramą“, – pasakoja H. Bivainienė.

Kompanija tokiu būdu siekia padrąsinti žmones ir padėti jiems patikėti, jog ir dabartinėje situacijoje darbą susirasti įmanoma, sako H. Bivainienė: „Turėdami ilgametę darbo su kandidatais patirtį, tikrai suprantame, kad darbo netekimas yra iššūkis. Bet tuo pačiu bandome pasakyti, kad tai nėra pasaulio pabaiga – dėl šios priežasties šiais žodžiais pavadinome ir konsultacijoms skirtą puslapį. Vis tik norėdami, kad tai netaptų tik tuščiu drąsinimu, suteikiame galimybę darbuotojams gauti būtinus įrankius ir gaires ieškant naujos darbo vietos.“

Nemokamas konsultacijas netekusieji darbo gali gauti skambindami numeriu +370-655 92153 arba rašydami adresu pirmyn@amston.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)