„Starbucks“ pranešė, kad pieno pakaitalas bus išbandomas dviejose kavinėse. Alternatyvų pieną galima plakti ir kaitinti, jis gali būti patiekiamas tiek karštas, tiek atšaldytas. Kompanijos teigimu, klientams papildomas mokestis nebus taikomas.

Kavinių tinklui tai bus dar vienas žingsnis siekiant mažinti gyvūninės kilmės produktų naudojimą ir siūlyti ekologiškesnį asortimentą. O startuoliui „Perfect Day“, kuris neseniai surinko 350 mln. dolerių finansavimą, tai bus dar viena galimybė bendradarbiauti su kavos milžinu, kuris anksčiau pristatė „Perfect Day“ ledus.

„Starbucks“ vis dažniau eksperimentuoja su pieno alternatyvomis, nes vartotojai jas sutinka vis palankiau. Kavinių tinklas jau siūlo avižų pieną, gaminamą amerikiečių „Oatly AB“, ir kitą augalinį pieną iš Čilės, kurį gamina „NotCo SpA“.

Kaip ir karvės piene, „Perfect Day“ siūlomoje alternatyvoje bus išrūgų, kurioms kai kurie žmonės yra alergiški, tačiau skirtingai nei karvių piene, joje nebus laktozės, cholesterolio ir kazeino – kito alergiją sukeliančio pieno baltymo.

„Perfect Day“, kurio vertė, remiantis „PitchBook“ duomenimis, jau siekia 1,6 mlrd. dolerių, naudoja grybus, genetiškai papildytus galvijų DNR segmento, atsakingo už išrūgų baltymų gamybą, kopija.

Grybai maitinami cukrumi, kad susidarytų baltymai, kurie vėliau išgryninami ir džiovinami – taip gaunami milteliai. Tuos miltelius vėliau galima sumaišyti su kitais ingredientais ir pagaminti alternatyvų pieną, ledus ir kitus maisto produktus.