Pernai Kinijos sostinė pasipildė 33-imis milijardieriais, taigi, dabar jų skaičius išaugo iki 100, skelbiama verslo žurnale.

Tiktai per plauką nuo Pekino atsilieka Niujorkas. Šiame mieste – 99 milijardieriai. Septynetą pastarųjų metų Niujorkas prabuvo sąrašų viršūnėje.

Remiantis BBC pateikta informacija, aukščiausią poziciją Pekinui padėjo iškovoti Kinijos sugebėjimas operatyviai suvaldyti COVID-19 plitimą, šalies technologijų įmonių suklestėjimas ir palanki padėtis akcijų rinkose.

Nors Pekine dabar – daugiau milijardierių nei Niujorke, būtent Niujorke įsikūrusių milijardierių bendra turto vertė išlieka 80 mlrd. dolerių (67,2 mlrd. eurų) aukštesnė už turtingųjų Pekine.

Turtingiausias Pekino gyventojas – Zhang Yimingas, vaizdų bendrinimo programėlę „TikTok“ teikiančios įmonės įkūrėjas ir ją patronuojančios firmos „ByteDance“ generalinis direktorius. Jo turtas išaugo iki 35,6 mlrd. dolerių (29,9 mlrd. eurų).

Zhang Yiming

Palyginimo dėlei reikia paminėti ir turtingiausią Niujorko gyventoją – buvusį miesto merą Michaelą Bloombergą. Jo turtas vertinamas 59 mlrd. dolerių (49,6 mlrd. eurų).

Michaelas Bloombergas

Elektroninės prekybos bumas Kinijoje

Kinijoje, kaip ir JAV, technologijų gigantai per pandemiją dar labiau išsiplėtė, nes vis didesnis skaičius žmonių ėmė apsipirkinėti internetu ir čia ieškoti būdų, kaip papramogauti.

Dėl šios tendencijos stulbinamai išaugo stambiausių technologijų įmonių savininkų ir akcininkų asmeninis turtas.

Kinijoje, kuriai „Forbes“ apskaitose atstovauja ir Honkongas bei Makao, milijardierių skaičius išaugo labiau nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje: naujokų iš Kinijos šių metų milijardierių sąraše – net 210.

Pusės naujųjų Kinijos milijardierių turto šaltinis – gamybos arba technologijų įmonių nešamos pajamos Tai pasakytina ir apie milijardierę Kate Wang, sugebėjusią praturtėti iš elektroninių cigarečių verslo.

Net 698-iais milijardieriais galinti pasigirti Kinija akivaizdžiai artėja prie JAV, kurios ir toliau lyderiauja, kadangi čia – 724 milijardieriai.

Po milijardierių kas 17 valandų

Pernai visame pasaulyje buvo užregistruoti 493 nauji milijardieriai. Vadinasi, po vieną naują milijardierių atsirasdavo kas 17 valandų.

Trečioje vietoje pagal milijardierių skaičių – Indija. Čia jų – 140. Visų 1 149-ių Azijos ir Ramiojo vandenyno regione įsikūrusių milijardierių turto vertė – 4,7 trln. dolerių (3,9 trln. eurų), o bendra visų JAV milijanrideių turto vertė – 4,4 trln. dolerių (3,7 trln. eurų).

Turtingiausiu pasaulio žmogumi jau ketvirtus metus iš eilės tenka tituluoti Jeffą Bezosą – „Amazon“ įkūrėją ir generalinį direktorių. Jo turtas pernai išaugo 64 mlrd. dolerių (53,8 mlrd. eurų) ir dabar yra vertinamas 177 mlrd. dolerių (148,7 mlrd. eurų) suma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)