Šioje konferencijoje „Bold Tech“ apdovanojimą už drąsius technologinius sprendimus pelnė „Lietuvos Junior Achievement“, kuri šioje kategorijoje varžėsi su kolegomis iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Korėjos, Brazilijos, Bahreino ir kitų šalių, rašoma pranešime spaudai.

Šis apdovanojimas suteikiamas už išskirtinius technologinius sprendimus globaliu mastu – virtualios ar papildytosios realybės, unikalių technologinių sprendimų pritaikymą moksleivių ugdyme. Organizacija „Lietuvos Junior Achievement“ apdovanojimą iškovojo už pandemijos metu pradėtą mokymosi sistemos modernizavimo procesą – virtualias inovacijų ir verslumo stovyklas (angl. bootcamp).

Apriboti gyvi renginiai tapo galimybe – šiandien virtualios stovyklos organizuojamos ir toliau, jose dalyvauja per 3000 moksleivių ir apie 150 mentorių kasmet – tokį kiekį sutalpinti į gyvą renginį būtų itin sudėtinga. Stovyklos organizuojamos specialioje platformoje, kur moksleiviai gali pasirinkti savo „avatarą“, „sėdėti“ prie atskirų stalų, virtualiai prieiti prie mentoriaus, eiti per įvairias erdves. Mokytojai taip pat tampa mentoriais ir pataria mokiniams ugdymo proceso metu.


Kasdienis klausimas – ką galime padaryti kitaip?


Organizacija taip pat apdovanota už sukurtą internetinę platformą, kurioje mokomosios mokinių bendrovės gali parduoti savo bendrovės akcijas ir susipažinti su pirminio viešo akcijų siūlymo (angl. Initial Public Offering) principais. Dar viena organizacijos sukurta EdTech platforma seseliavimas.lt, suteikia galimybę vyresnių klasių mokiniams pažinti įvairias profesijas. „Šešėliuoti“ – tai stebėti dirbantį profesionalą jo įmonėje, pamėginti atlikti kai kurias jam tenkančias užduotis. Ši platforma leidžia pažinti ugdymo karjerai turinį ir automatizuoti susitikimų administravimo procesą mokytojams ir mokiniams.
„Lietuvos Junior Achievement“ pasitelkdama technologines platformas taip pat organizuoja virtualų tarptautinį „Pitch ringą“ – lietuvių renginyje savo verslo pristatymais varžosi komandos iš visos Europos. Organizacija sėkmingai diegia skaitmeninę mokymosi platformą paremtą „Moodle“, kurioje pateikia finansinio raštingumo bei antreprenerystės turinį, taip pat pritaiko technologinius sprendimus dideliems duomenų kiekiams valdyti ir optimizuoti.

Junior Achievement Lietuva

Organizacijos inovacijų stovyklos „bootcamp“ pripažintos geriausiu technologiniu sprendimu tarp 7 nominantų finale, sukūrusių specialias programėles mokytis verslumo ar burtis į bendruomenę, virtualios realybės patirtį, organizavusių virtualias moksleivių verslų parodas.

„Noriu padėkoti visai komandai ir kiekvienam valdybos nariui, mokytojams, verslo, valstybinių institucijų partneriams, kurie kasdien keičia Lietuvos jaunų žmonių gyvenimus. Savo komandoje kasdien klausiame – ką galime padaryti kitaip? Ką galime padaryti naujai? Linkiu visiems kiekvieną dieną taikyti drąsius ir efektyvius technologinius sprendimus – taip pat linkiu, kad jie kokybiškai pasiektų kiekvieną jauną žmogų mūsų globalioje visuomenėje,“ – sakė organizacijos vadovė Andželika Rusteikienė.

Tikslų siekti padeda stambiausios Lietuvos įmonės

„Sveikiname kiekvieną „Lietuvos Junior Achievement“ atstovą, kuris prisidėjo prie šio apdovanojimo laimėjimo. SEB bankas kartu su „Lietuvos Junior Achievement“ komanda jau septynerius metus atlieka misiją – skatina vaikų iniciatyvumą, ugdo jų verslumą ir finansinį raštingumą. Tikiu, kad kuo daugiau dėmesio šalies verslas skirs jaunimo verslumui skatinti, tuo didesnę grąžą visi gausime ateityje. Išties džiugina tai, kad vis daugiau įmonių suvokia mentorystės prasmę ir jaunuosius verslininkus skatina ne tik lėšomis, bet ir savo žiniomis“, – teigia SEB banko ir „Lietuvos Junior Achievement“ valdybų narė Eglė Dovbyšienė.

Patricija Reut, Inovacijų agentūros Pažangos departamento direktorė, akcentuoja, kad programos „accelerataor_x“ ilgalaikę sėkmę ir vertę jaunimui lemia įvairiapusis ir inovatyvus požiūris į mokymą.
„Dirbant su jaunimu svarbu ne tik tai, kokias žinias ir įgūdžius norime suteikti, bet ir tai, kaip ugdyti pasirenkame. Mūsų siekis yra įgalinti jaunus žmones drąsiai naudoti skaitmenines technologijas savo idėjoms ar verslo projektams realizuoti. Todėl aktyviai prisidedame kuriant interaktyvias mokymosi programas, kuriose jau pati mokymosi patirtis stiprina technologinius įgūdžius“, – paaiškina Patricija Reut.

„Lietuvos Junior Achievement“ vadovė A. Rusteikienė taip pat dėkojo ilgamečiams partneriams, tikintiems, kad šiuolaikinis finansinio raštingumo bei antreprenerystės ugdymas yra prioritetas. Organizacijos veiklą palaiko Ekonomikos ir inovacijų ministerija, Inovacijų agentūra, ilgametis poveikio investuotojas „SEB bankas“, bendrovės „Moody‘s Lietuvoje“, „The Coca-Ccola Foundation“, „Narbutas“, „UPS Lietuvoje“, „Scandagra“, Mariaus Jakulio Jason fondas, „Nordcurrent“, „Kauno grūdai“. „Pepco“, „Western Union“ ir kiti.