Projekto metu „Neurotechnology“ specialistai Ganoje įdiegė mūsų šalye sukurtą pažangią multi-biometrinę sistemą „MegaMatcher ABIS“, kuri buvo panaudota rinkėjų registracijai, sąrašų sudarymui ir patikrinimui. Šis sprendimas užtikrino saugius ir patikimus rinkimus, kurie Ganoje įvyko 2020 metų gruodžio 7 dieną, rašoma pranešime spaudai.

„Esame labai patenkinti „Neurotechnology“ programine įranga ir paslaugomis, kurios buvo suteiktos per trumpą laiką – tiksliau, per devynis mėnesius nuo pradžios iki pabaigos“, – sakė Ganos rinkimų komisijos pirmininkė Jean Mensa.

Pasaulinės pandemijos metu „Neurotechnology“ komanda sugebėjo projektą įgyvendinti per rekordiškai trumpą laiką. „MegaMatcher ABIS“ sistema užtikrino, kad daugiau kaip 17 mln. rinkimų teisę turinčių Ganos gyventojų galėtų užsiregistruoti visuotiniuose rinkimuose. Sistema padėjo susieti pirštų atspaudus ir veido biometrinius duomenis su kiekvieno rinkėjo vardu ir užkirsti kelią rinkimų pažeidimams. Skaičiuojama, kad lietuvių sprendimas leido nustatyti daugiau kaip 15 tūkst. pakartotinių rinkėjų registracijų, kuomet asmenys bandė užsiregistruoti skirtingomis tapatybėmis.

„Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su Ganos rinkimų komisija kuriant jų biometrinę rinkėjų valdymo sistemą“, – sakė „Neurotechnology“ direktorius Irmantas Naujikas.

„Neurotechnology“ yra aukšto tikslumo algoritmų ir programinės įrangos, pagrįstos giliaisiais neuroniniais tinklais ir su dirbtiniu intelektu susijusiomis technologijomis, kūrėja. Bendrovė įkurta 1990 metaus Vilniuje ir nuo tada, kai pirmą kartą buvo išleista pirštų atspaudų atpažinimo sistema, ji pristatė daugiau kaip 200 naujų produktų ir jų atnaujinimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)