CHEP padėklų nuomos paslauga grindžiama tvarios žiedinės ekonomikos modeliu: klientai – daugiausia plataus vartojimo prekių gamintojai – užsako reikiamą padėklų kiekį, o CHEP organizuoja padėklų tvarkybą nuo pat jų pristatymo iki išvežimo ir remonto.

Šis žiedinio verslo modelis pailgina padėklų ir konteinerių naudojimo laiką, palyginus su vienkartinėmis alternatyvomis, todėl sumažėja tiek reikalingų gamtinių išteklių, tiek susidarančių atliekų kiekis. Atsižvelgiant į bendrovės siekį tapti neutralia anglies dioksido atžvilgiu, sugadintiems ir pasenusiems padėklams taip pat bus suteiktas naujas gyvenimas – pasenę padėklai bus atnaujinami ir perdirbami; padėklų medžiagą, kurios nebegalima atnaujinti, CHEP perdirba ir išsiunčia atitinkamoms perdirbimo organizacijoms. Be to, padėklams gaminti naudojama mediena yra iš tvariai tvarkomų miškų, sertifikuotų Miškų valdymo tarybos (Forest Stewardship Council, FSC®) arba Miškų sertifikavimo patvirtinimo programos (Program for the Endorsement Forest Certification, PEFC™).

„Sukūrėme tvarią, patogią ir veiksmingą tiekimo grandinės sistemą, kuria naudojasi daugiau kaip 26 tūkstančių klientų visame pasaulyje. Mūsų verslo modelis grindžiamas padėklų nuoma ir pakartotiniu naudojimu, o tai reiškia, kad įmonėms nereikia pirkti savo padėklų, jų sandėliuoti ar remontuoti – CHEP pateikia padėklus į reikiamą paskirties vietą ir pasirūpina visu kitu. Todėl mūsų sistema padeda optimizuoti klientų ir verslo partnerių tiekimo grandinių procesus ir sąnaudas, taip padėdama įmonėms tapti atsparesnėmis tokiais sudėtingais ekonominiais laikais“, – pasakė Izabella Maczkowska-Ciborowska, CHEP Lenkijos ir Baltijos šalių regiono vykdomoji direktorė.

„Vis daugiau įmonių pradeda pereiti prie tvaraus verslo modelio. Tokiame dideliame sektoriuje kaip logistika ir prekyba bendro naudojimo principas gerokai sumažina įmonių ekologinį pėdsaką, o tai atitinka ir ES lūkesčius bei teisės aktus. Nuolat bendradarbiaudami su pirmaujančiais mažmeninės prekybos tinklais ir tūkstančiais klientų, ieškome sprendimų, kaip sumažinti savo verslo poveikį aplinkai. Todėl mūsų tikslas – padėti didinti klientų ir verslo partnerių tiekimo grandinių tvarumą, taupant laiką, aplinką ir pinigus. Tai neabejotinai yra viena iš mūsų strateginių krypčių Baltijos šalių rinkose“, – pabrėžė Maczkowska-Ciborowska.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją