„Hanwha Solutions Corp.“, „Hanwha Group“ padalinys, kurį valdo vadinamojo „čebolio“, šeimų kontroliuojamų turtingų bendrovių konglomerato, paveldėtojas Kimas Dong-kwanas, svarsto planus parduoti užjūrio žaliuosius skolos instrumentus, išreikštus galimai JAV doleriais arba eurais, po tokių skolinių įsipareigojimų emisijos juaniais balandžio mėnesį. Pajamos turėtų padėti konglomeratui finansuoti didelio masto pasaulines investicijas į saulės ir ekologiško vandenilio energiją, duodamas interviu Seule kalbėjo vyriausiasis finansų direktorius Shin Yong-inas.

Pasauliniai žaliųjų obligacijų pardavimai šiais metais auga rekordiniais tempais, ir Korėjos emitentai yra didžiausi tokių skolos instrumentų pardavėjai Azijoje po Kinijos, nes šalies prezidentas Moon Jae-inas siekia, kad šalis iki 2050 metų taptų neutrali anglies dioksido atžvilgiu. „Hanwha Solutions“, kurios pajamos iš saulės energijos pernai išaugo iki 40 proc. bendrų pajamų, lyginant su 24 proc. prieš penkerius metus, planuoja per artimiausius penkerius metus skirti bent 4,5 trln. vonų (4 mlrd. JAV dolerių) žaliajai energijai, sakė Shin Yong-inas.

„Hanwha Group“, kuri įsikūrė 1952 metais kaip parako ir dinamito gamintoja, diversifikavo savo veiklą ir įsiliejo į tokius sektorius kaip naftos chemijos produktai, mažmeninė prekyba, pramogų ir finansinių paslaugos. Anot Shin Yong-ino, „Hanwha Solutions“, kuri neseniai įsigijo JAV vandenilio rezervuarų startuolį „Cimarron Composites“, ketina toliau ieškoti susiliejimų ir perėmimų galimybių.

„Lūžio taškas“

„Bet kuriai bendrovei būtinas lūžio taškas, ir, mano manymu, mes žengiame teisinga kryptimi,“, atsižvelgus į perėjimą prie atsinaujinančių energijos šaltinių pasauliniu mastu, sakė Shin Yong-inas, dirbantis „Hanwha“ konglomerate beveik trisdešimt metų. „ESG skolos instrumentai šiuo metu atrodo veikiau būtinybė nei viena iš alternatyvų, nes investuotojai keičiasi,“, – sakė jis.

Apie kintančius investuotojų požiūrius byloja ir Korėjos Nacionalinės pensijų tarnybos, prižiūrinčios 873 trln. vertės vonų aktyvus, praėjusią savaitę nuskambėjęs pareiškimas: ji žadėjo riboti investicijas į anglies kasybą ir anglimi grįstą elektros gamybos pramonę. Toks žingsnis gali paskatinti kitas šalies institucijas pasekti minėtos tarnybos pavyzdžiu.

Pasak Shin Yong-ino, „Hanwha Solutions“ taip pat planuoja savo pirmuosius ESG obligacijų pardavimus po to, kai jos vietos skolinimosi perspektyva buvo pagerinta. Bendrovė ateityje gali pritraukti lėšų ir kitomis įvairiomis valiutomis, pavyzdžiui, Malaizijos ringitais, be to, ji planuoja patyrinėti ir kitus tvaraus finansavimo metodus, be obligacijų, sakė jis. Įmonė, galimas daiktas, reguliariai naudosis obligacijų rinkos galimybėmis, pažymėjo jis.

Pajamos, gaunamos iš tokio finansavimo, daugiausia bus naudojamos augimui palankių investicijoms, pavyzdžiui, į saulės jėgainių projektus Jungtinėse Valstijose ir Europoje, taip pat į didesnio našumo saulės modulių kūrimą. Kadangi įmonė šiais metais pritraukė apie 1,3 trln. vonų iš naujų akcijų pardavimų, ji turi pinigų rezervų tokioms investicijoms finansuoti, tačiau ne mažiau svarbu tinkamai panaudoti finansinį svertą, sakė Shin Yong-inas.

„Iš esmės sutarta, kad saulės energijos verslas bus sparčiai plečiamas, o mes į šią sritį koncentruojamės daugiau nei dešimt metų, – sakė jis. – Kai kurios saulės energijos įmonės per šį laikotarpį patyrė fiasko, bet mes atkakliai ir ištvermingai toliau dirbome ir šiuo metu jau u[dirbame pelno. Dabar mums reikėtų tinkamu laiku tinkamai investuoti, jei norime pirmauti žaliosios energijos rinkoje.“