Jie vadinami „dangaus deimantais“ ir buvo pagaminti Straude, Glosteršyro grafystėje, skelbia BBC. Gaminant ekologiškus deimantus, specialia įranga iš atmosferos siurbiamas anglies dioksidas. Proceso metu naudojama vėjo ir saulės energija bei surinktas lietaus vanduo.

Įmonės atstovai teigia, jog jų sugalvotas procesas meta savotišką iššūkį planetą žalojančiai įprastai deimantų kasybai. Komandai prireikė daugiau nei penkerių metų technologijai ištobulinti, t. y. kad „dangaus deimantai“ savo fizinėmis ir cheminėmis savybėmis būtų identiški kasamiems iš žemės gelmių.

Ekologiškų deimantų, kuriuos sertifikavo Tarptautinis gemologijos institutas, gamybos procesas trunka keletą savaičių.

„Visos reikalingos sudedamosios dalys yra danguje. Beje, anglies dioksido pėdsakas sumažinamas ne šiaip iki neutralaus, o dar labiau – iki neigiamo, nes atmosferoje esantį anglies dioksidą paverčiame itin pastovia anglies forma – deimantais“, – sakė D. Vince’as.

„Nebereikia kasti milžiniškų ertmių žemėje. Kai kurios deimantų kasyklos matomos net iš kosmoso. Dabar deimantų galima gauti paprasčiau – iš dangaus. Mes manome, kad sukūrėme XXI a. technologiją, būtent tokią, kokios reikia norint kovoti su klimato kaita ir kitomis tvarumo problemomis. Be to, ji leis mums gyventi taip, kaip esame įpratę ir kaip norime gyventi ateityje“, – pridūrė „Ecotricity“ įkūrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)