„Norime paskatinti Lietuvos įmonių eksportą ir prioritetinėse, ir kitose rinkose, todėl siekiame, kad verslas galėtų gauti finansavimą produkcijos eksportui reikalingiems sertifikatams įsigyti ir dalyvavimo tarptautinėse parodose išlaidoms padengti. Dėl infliacijos ir padidėjusių kainų, prisistatymo užsienyje renginiai Lietuvos verslui kainuos brangiau nei iki šiol, todėl padidinome numatytus dalyvavimo tarptautinėse parodose fiksuotuosius įkainius“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Padidinti fiksuotųjų įkainių dydžiai nurodyti kvietimo „Expo galimybės pažangiems“ projektų finansavimo sąlygų apraše, kurį galima rasti čia.

Šiuo metu pagal kvietimą „Expo galimybės pažangiems“ didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma yra 150 tūkst. eurų, mažiausia – 15 tūkst. eurų.

Projektų atranka bus atliekama konkurso būdu vienu etapu. Tinkami pareiškėjai – Sostinės regione veikiančios MVĮ.

Projektų įgyvendinimo planus galima teikti VšĮ Inovacijų agentūrai iki šių metų lapkričio 6 d.

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos paskelbs finansuojamų veiklų kvietimų, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Priemonė „Expo galimybės pažangiems“ įgyvendinama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.